Fotópályázatot hirdet a csíkszeredai városháza 2020-ról

Az elmúlt évet rögzítő, Csíkszeredában készült fényképeket várnak a #CSIKSZEREDA2020 elnevezésű fotópályázatra. A szervezők arra biztatnak, hogy minél többen osszák meg meglátásaikat a mögöttünk álló rendkívüli esztendőről.

Január 17-éig várják azokat a felvételeket, amelyek bemutatják a 2020-as, több szempontból is rendkívülinek nevezhető év Csíkszeredáját. „A csíkszeredai városházán mi arra gondoltunk, milyen jó lenne fotók révén megörökíteni ezt az időszakot, amely évek múlva biztosan szerepelni fog a krónikákban. Kíváncsiak vagyunk, hogyan látják a csíkszeredaiak ezt az évet, ezért fotópályázatot hirdetünk” – áll a felhívás szövegében. Olyan fotók érkezésére számítanak, amelyek valamiért jellemzőek az elmúlt évre – mondta el a pályázat kapcsán Korodi Attila, a hargitai megyeszékhely polgármestere. „Kíváncsiak vagyunk, hogyan látják a csíkszeredaiak a mögöttünk álló évet, hiszen tudjuk azt, hogy sok embert késztetett fényképezésre az eltelt időszak” – tette hozzá a városvezető.

A képek a városháza Instagram-oldalán tekinthetőek meg, a beérkező felvételek mennyiségének és minőségének függvényében azonban elképzelhető, hogy nyomtatott formában is közreadják a jövőben a pályaműveket.

A pályázaton való részvételhez be kell követni a csikszeredai_varoshaza Instagram oldalt, majd közzé kell tenni egy, az elmúlt időszakról szóló fotót a #csikszereda2020 címke használatával, illetve meg kell jelölni a fotón a csikszeredai_varoshaza-t. A fotók közzétételének határideje 2021. január 17., vasárnap 24.00 óra. Az első három legtöbb kedvelést kapott fotó díjban részesül.

A legtöbb lájkot begyűjtő kép szerzője családi fotózást kap professzionális fotóstúdióban Colcer Zsolt fotográfus felajánlásával, a második díj Delikates övtáska, míg a harmadik helyezettet a Csíkszereda Kiadóhivatal köteteiből összeállított könyvcsomaggal fogják jutalmazni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?