Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki Sófalvi Szabolcs marosszentgyörgyi polgármestert 

Az elismerést Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át, az államalapítás napja alkalmából tartott, kitüntetések átadásával egybekötött ünnepségen kedden Budapesten. 

Közösségi oldalán Sófalvi Szabolcs köszönetet mondott a Romániai Magyar Cserkésszövetségnek, a marosszentgyörgyi római-katolikus egyházközségnek és az RMDSZ-nek, hogy "meglepték" ezzel a kezdeményezéssel, amelyet egy megelőző elemzés után, Orbán Viktor miniszterelnök úr terjesztett elő dr. Sulyok Tamás köztársasági elnöknek. 

Sófalvi Szabolcs közölte, a kitüntetést a Marosszentgyörgyi Közösségnek ajánlja, amely mindig, lelkesen tenni akar, hogy megértésben, harmónikus együttélésben és kölcsönös tiszteletben fejlődjenek és erősödjenek, saját identitásukat is megtartva,  együtt: magyarok, románok és romák.

Fotó: Sófalvi Szabolcs polgármester

“A szolgálatomat, munkámat nem a kitüntetésekért végzem, hanem azért, mert hiszem azt, hogy Isten arra hívott, hogy ezt az értékes, sokszínű marosszentgyörgyi közösséget szolgáljam minden tudásommal és erőmmel, fáradhatatlanul”-írja Sófalvi Szabolcs polgármester.

A Magyar Érdemkereszt a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére szolgál, magyar és külföldi állampolgároknak egyaránt adományozható. Az érdemkeresztet a köztársasági elnök adományozza arany, ezüst és bronz fokozatban. Polgári (zöld) és katonai (piros) tagozata van.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT



Kapcsolódók

Kimaradt?