Magnificat a marosvásárhelyi színházban

A Magnificat című zeneművet adja elő szerdán a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban a Mustármag énekegyüttes. A különleges előadás 19 órakor kezdődik.

A mű változatos zenei nyelven vezet bele a teremtéstörténet légkörébe – célja rávilágítani a bűn roncsoló hatalmára, felébreszteni a csodálatot Isten és a teremtett világ iránt.

Papp László római katolikus pap, a szövegkönyv írója a mű kapcsán azt mondja: „A láthatatlan valóság, az univerzumot átható erők, a rend, az értelem, a szépség tündöklése hálát ébreszt, az ember, a gonoszság, a fájdalom megjelenése pedig elgondolkodtat. A bűnbeesésben kibontakozó gonosz terjedő uralma, a pokolbéli démonok sötét dalai megijesztenek, de felszabadító az az ígéret, az a képzeletünket felülmúló remény, amit felvillant a befejező rész, amikor Krisztus eljövetelekor az ember és a teremtett világ célba ér.”

Szólisták: Molnár Jocó, Gáspár Zsanett, Vízi Imre, Páll Áron, Madaras Ildikó, Budai Ildikó, Fülöp Csongor István. Narrátor hangja: Bokor Barna. Zeneszerző: Sárosi Péter. Zenei producer: Vizi Imre. A belépés díjtalan.

Kapcsolódók

Kimaradt?