Komoly és könnyed témákkal várja nézőit szilveszterkor az Erdély TV

Az óév utolsó és az újév első napján a komoly és könnyed műfaj kedvelőit egyaránt várja a képernyők elé az Erdélyi Magyar Televízió.

A műsorszolgáltató közleménye szerint december 31-én 14:30-kor a Kultúrcseppben Kányádi Orsolya a marosvásárhelyi származású Király Kinga Júlia író, műfordító, dramaturggal beszélget. 16 órától György Levente és ifj. Csíky Boldizsár előadóestjét követhetik az Erdély TV nézői, amelyben ismert operaáriák és zongoradarabok csendülnek fel, maradandó élményt, jó szórakozást ígérve a tévénézőknek. 6 órától a Mozaik szilveszteri különkiadásának vendége Ferenczi Kamilla, a jubileumi X-Faktor dobogósa, aki a műsorban szerzett tapasztalatairól mesél.

Este 8 órától a Nőszemközt szilveszteri különkiadásában a férfiaké lesz a főszerep. Kurta Kinga három meghívottja: Nagy István színművész, B. Szabó Zsolt médiaszakember, egykori rádiós műsorvezető és Dávid Botond fotóművész az idei évad hölgyvendégei által megfogalmazott legfrappánsabb gondolatokra reflektálnak. Este 9 órától az idei Budapesti Zsidó Kulturális Fesztivál sikeres klezmerkoncertjeiből láthatunk, hallhatunk részleteket, amelynek fellépői a Budapest Klezmer Band, Kommuna Lux zenekar, Sabbathsong és Klein Judit és a Haverim.

Az Erdélyi Magyar Televízió különleges, szilveszteri meglepetés műsora este 9 óra 50 perctől kerül a képernyőre. A két házigazda, Béres Ildikó és Kolcsár József életünk különböző területeinek ismert, kedvelt képviselőit látják vendégül: Benedek Ágnest, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház kiváló színésznőjét, Diószegi László vállalkozó, futballklub tulajdonost, Dénes Katinka református lelkipásztort, Héjja Huba Ferencz borszakértőt, Skovrán Tünde színésznő, producert, Zsigmond András mesterszakácsot, valamint Badics Petra szerkesztő-műsorvezetőt. A könnyed, sok humorral fűszerezett beszélgetések mellett, mindegyik vendégnek egy meglepetés feladat kihívásaival is szembe kell néznie. A műsor nélkülözhetetlen része a nagyon jó zene, amiről ezúttal a The Vagabonds zenekar tagiai gondoskodnak: Kovács Norbert, Orosz-Pál József, Szász Csaba, Gyergyai Szabolcs és Frankie Ercsei. Hozzájuk olyan kiváló énekesek csatlakoznak, mint Molnár Jocó, Koszorus Krisztina, azaz Koszika és Pfejfer Melany.

Az újév első napján, január 1-én, déli 12 órától a Marosvásárhelyi Filharmónia Rendkívüli kórushangversenyét tekinthetik meg, majd 13:30-tól az Üzenet szeretettel műsorban az ünnepi jókívánságok és hangulatos dallamok mellett műsorvezetőink vendégei lesznek Gecse Ramóna és Bokor Barna, a marosvásárhelyi Tompa Miklós társulat kiváló művészei, akik az elmúlt év történéseiről mesélnek, majd a csíkszentgyörgyi Székely Góbék humortársulat tagjai szórakoztatják a nézőket.

17 órától a Kultúrcsepp ünnepi kiadásában György Levente operaénekes, a Marosvásárhelyi Filharmónia igazgatója nyújt betekintést mindennapjaiba, majd 17:30-tól a Hitéletben Bálint Benczédi Ferenc nyugalmazott unitárius püspök mesél gyermekéveiről, tanulmányairól és lelkipásztori tapasztalatairól. Este 8 órától a Jó napot! Megjöttem… ünnepi kiadásában Badics Petra Egyed Ákos történészhez látogat.

Az Erdélyi Magyar Televízió ünnepi kínálatából nem hiányozhat a Hahota Színtársulat szilveszteri kabaréja sem, ebből folyamatosan láthatnak részleteket a televízió nézői, így a humor, a jókedv végig kíséri az óév búcsúztatását, az újév köszöntését.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?