Költészeti versenyt hirdet középiskolások számára a marosvásárhelyi színház és a Látó

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a Látó szépirodalmi folyóirattal együttműködve Írd meg magad! címen költészeti versenyt hirdet középiskolások számára a magyar költészet napja alkalmából.

A szervezők közleménye szerint egy pályázótól két, korábban sem nyomtatott, sem online platformon nem közölt verset várnak, az egyik témája és címe kötelezően Önarckép , a másik szabadon választható témájú és című. A két verset április 6-án éjfélig a tompamiklostarsulat@gmail.com e-mail címre várják.

A beérkező verseket hét tagú zsűri bírálja el: Vida Gábor író, Markó Béla költő, Demény Péter író, költő, Keresztes Attila művészeti igazgató, valamint Tompa Klára, Simon Boglárka Katalin, Henn János színészek.

A legsikeresebb alkotásokat a Látó szépirodalmi folyóirat publikálja, valamint a Tompa Miklós Társulat művészei versműsort készítenek belőlük, amelyet a színház magyar költészet napján, április 11-én este 19 órától mutat be az aktuális járványügyi rendelkezéseknek megfelelő formában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?