Kezdődnek a Dési Magyar Kulturális Napok

Szeptember 6-7-e között a dési magyar közösség ünneplésétől lesz hangos a város. Számos kulturális és szórakoztató programokkal készülnek az idei kiadásra is a szervezők.

„Évek óta szervezünk magyar napokat a városba. Célunk az, hogy közösségünk tagjai találkozzanak, jól érezzék magukat. A közösségépítést és erősítést mindig is feladatomnak tartottam, úgy RMDSZ elnökként, mint tanácsos majd alpolgármesterként. Fontos megértenünk azt, hogy csak akkor tudunk fejlődni, előrelépni ha egységesen lépünk fel, mint ahogy az történt a júniusi választásokon is. Minél többen vagyunk, minél hangosabbak vagyunk, annál több a közösségünk számára fontos projektet valósíthatunk meg, helyi, megyei vagy országos szinten” – mondta el Kovrig Annamária, Dés RMDSZ-es alpolgármestere.

A két nap alatt a résztvevők válogathatnak borkóstoló, kiállítások, különféle beszélgetések, kézműves- és gyerekfogalalkozások közül. De lesz filmvetítés, toronylátogatás és természetesen különféle koncertek is – írják közleményükben a szervezők.

A Dési Kulturális Magyar Napok teljes programját itt olvashatják.

(Nyitókép: Erdélyi Református Egyházkerület/ Serar Szabolcs)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?