Kurázsi: új előadás bemutatójával zárul a színházi évad Sepsiszentgyörgyön

Az évad utolsó előadásának bemutatójára készül a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház. Pénteken és szombaton este 7 órától a kamarateremben mutatják be Bertolt Brecht világhírű darabját Kurázsi és gyerekei címmel.

A Hegymegi Máté által rendezett darab egy anyáról, három gyerekről és egy kocsiról szól. Kurázsiról és gyerekeiről, akiknek át kell hajtaniuk a háborún: csatatereken, táborokon, frontvonalakon, kifosztott, lepusztult vidékeken. A kocsi az otthon, az üzlet, az egyetlen vagyontárgy, a vándorlás motívuma, a jelenetek állandó eleme.

Fotó: Tamási Áron Színház

Kurázsi pedig kemény üzletasszony, a csatamezők hiénája, a túlélési ösztön hajtotta, leleményes figura. Másokat és önmagát megsemmisítve, mit sem tanulva az egymást követő katasztrófákból száguld végig a 12 jeleneten.

Az európai és globális politikai helyzet tükrében rendkívül aktuális ma Brechtnek ez a háborúról szóló darabja, de Hegymegi Máté rendező elsődleges célja nem a háborúellenes állásfoglalás, inkább általánosságban vizsgálja, hogy hogyan lehet túlélni egy kiszolgáltatott helyzetben és érdekeink hogyan befolyásolják elveinket.

Hegymegi Máté szerint nagyszerű a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron színház társulata, amely bármilyen szereposztást megbír. Szereplők: Pál Ferenczi Gyöngyi, Korodi Janka, Kónya-Ütő Bence, Vass Zsuzsanna, Erdei Gábor, Kolcsár József, Szalma Hajnalka, Gajzágó Zsuzsa, Pálffy Tibor, Pignitzky Gellért, Varsányi Szabolcs, Veress Albert és Szőcs Botond.

Az előadás elkészítésében a rendező munkatársai voltak: Garai Judit (dramaturg), Pető Kata (jelmeztervező), Markó Zsolt (világítástervező), Kónya-Ütő Bence (zenei vezető), Szőcs Botond (zongorista), Veress Albert (dobos), Veres Bartha Edit (ügyelő) és Dobra Mária Magdolna (súgó).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?