Kezdődik a nagyváradi színház nyári, szabadtéri évada

Változatos, családi élményeket ígérő szabadtéri előadásokat szervez június hónap folyamán a nagyváradi Szigligeti Színház: az előző évek hagyományához hasonlóan, a teátrum nyári évadában a könnyed, táncos-zenés előadásoké a főszerep. A szervezők ugyanakkor felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy az érvényben lévő szabályozások értelmében a szabadtéri előadásokat a nagykorúak oltási igazolvánnyal vagy negatív koronavírus-teszttel látogathatják.

A Szigligeti Színház nyári évadát június 18-án, pénteken a Valahol Európában című nagysikerű musical nyitja. A tavaly nyári bemutató óta sikerszériát befutott, gyermekszereplőkkel készített produkció története arról szól, hogy hogyan lehet embernek maradni embertelen időkben is. Az előadást eső esetén a Szigligeti Színház nagytermében láthatja a közönség.Valahol Európában | fotó: szigligeti.ro

Június 20-án, vasárnap, 19 órától a Nagyvárad Táncegyüttes és a Crișana Népi Együttes közös, egész estés előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A Hagyományok című folklórműsorban Somogytól Nyárádmentéig vezetik a nézőket zenében és táncban. Nem csak a saját, magyar nemzeti, hanem a velünk együtt élő nemzetek hagyományai is szerepet kapnak az előadásban: kalotaszegi román muzsika is felcsendül, illetve zempléni szlovák táncokat is járnak majd a művészek.

Június 21-én, 19 órától a VANmeSE című családi előadásra várja a teátrum a nézőit: a kortárs gyermekversekből és népi zenéből, táncokból ihletett előadásban a gyermeki, önfeledt játéké a főszerep. Az előadást eső esetén 25-én, pénteken, 19 órától tartja meg a Nagyvárad Táncegyüttes.

Június 26-án a Szigligeti Színház Szigligeti Társulatának Főnixterv című, improvizációkra építő előadása kerül műsorra. A város szélén, nem messze a reptértől, élnek, álmodnak, terveznek az új negyed lakói. Egy pályaelhagyó színész és barátnője az amibiciózus jogász, szomszédaik, akik kitartóan újítják otthonukat, valamint egy doktornő és alkalmi kedvese. Ők, barátaik és rokonaik rakosgatják azt a mozaikot, amely banalitásokból, titkokból, szerelmekből és ami talán ennél is fontosabb, az új élet vágyából rajzolódik ki. Megvalósítják vagy elpusztítják magukat? Talán mindegy. Élnek vagy túlélnek? Talán mégsem mindegy. A produkció esőnapja június 27-e.

Az esőnapok megtartásáról, az időjárási körülmények függvényében a közösségimédiában tájékoztatjuk az érdeklődőket, ezért kérjük, kísérjék figyelemmel a színház Facebook-oldalait.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az előadásokra jegyek már kaphatók a Szigligeti Színház jegypénztáraiban. A jegypénztárok nyitvatartása: 

  • Központi jegypénztár (a színház épülete)

Hétfő: zárva
Kedd, csütörtök: 10-19
Szerda, péntek: 13-19
Egy órával az előadások előtt

  • Árkádia jegypénztár (Fekete Sas palota)

Hétfő: 10-17
Szerda, péntek: 10-13
Egy órával az előadások előtt

A legújabb járványügyi szabályozások értelmében júniusi szabadtéri előadásainkra a nagykorúak belépése feltételekhez kötött. Beléphetnek mindazok, akik legalább 10 nappal az előadás előtt megkapták a második (oltásfajtától függően az egyetlen) SARS-CoV-2 elleni oltásukat, vagy negatív Covid-19 teszttel rendelkeznek. PCR teszt esetében a negatív eredmény nem lehet régebbi 72 óránál, gyorsteszt esetében pedig 24 óránál. A korlátozások kiskorúakra nem vonatkoznak, a 14—18 éves kor közöttieknek a személyi igazolványukat kell felmutatniuk a jegypénztárnál és a helyszínen. Védőmaszk viselése minden 5 év fölötti személy számára kötelező az előadás helyszínén.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?