Kézdivásárhelyen is színes programokkal várnak a Székelyföld Napok

Előadásokkal, koncertekkel és kiállításokkal várja a kulturális programok iránt érdeklődőket október 14. és november 17. között a Vigadó Művelődési Ház a Székelyföld Napok keretében.

Az Udvartér Teátrum október 17-én, hétfőn 13 és 19 órától mutatja be a Vigadó nagytermében Heinrich von Kleist: Amphitryon című előadását, október 18-án, kedden 18 órától a díszteremben kerül sor a Vigadóart szervezésében Fekete Vince Halálgyakorlatok című könyvének bemutatójára. Szerda délben a Diákakadémia részeként Pál Csaba Pinky: Székelyek az Idegenlégióban előadását láthatja a közönség. Október 20-án a díszteremben Botár László: Pártatlanul a X. Hargitai Szalon kiállításának megnyitója lesz, valamint 19 órától a nagyteremben a Lili bárónő című előadást mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház.

A Nagy Mózes Elméleti Líceum ünnepi előadására október 23-án, vasárnap 19 órától a nagyteremben kerül sor, 24-én pedig a Tudástár új felvonása lesz, Gáspár Hajnal: Együttélés a természettel előadását lehet meghallgatni.

A Vigadó Művelődési Házban a Ki vagyok én? darabot mutatták be | Fotó: Vigadó Művelődési Ház/Facebook

Ahogy több erdélyi mozi, úgy a Vigadó Mozi is műsorára tűzte október 26-án 19 órától A játszma című filmet. A 102 perces, 2022-es filmet Fazakas Péter rendezte, 16 éven felülieknek ajánlott. Vajna László Károly és Nemes András Csaba október 30-án 19 órától lesz a Vigadó Galériában a Vigadóart szervezésében. A Bekecs Néptáncszínház is bemutatkozik Kézdivásárhelyen, november 7-én 19 órától a nagyteremben a Tóték című előadás lesz műsoron, november 8-án 19 órától a nagytermi stúdióban a Vigadóart mutatja be a Hőlégballon – kortárs zenei kordokumentumot Klárik Attila, Márton Lóránt, Gáspár Álmos és Kató Zsolt közreműködésével.

November 10-én csütörtökön, 10, illetve 12 órától a legkisebbeket várja a Cimborák Bábszínház 1×1 királyfi című előadása; 11-én pedig Bazseva zenekar koncertezik 19 órától. November 14-én kétszer is látható lesz Heinrich von Kleist: Amphitryon című darabja az Udvartér Teátrum előadásában, 15-én 19 órától pedig a humoré lesz a főszerep, fellép ugyanis Felméri Péter B-terv című estjével.

A rendezvénysorozat végén november 17-én 10 és 12 órától a Csíki Játékszín Torzonborz, a rabló darabja lesz látható, majd 19 órától a díszteremben a Tritonus gitártrió előadása zárja a kulturális maratont.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?