Felmondott a kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum vezetője

Bokor Tibor polgármester és Kolcsár József az Udvartár Teátrum plakettjének leleplezésén, a kézdivásárhelyi színház fennállásának tízéves évfordulóján, 2019 októberében | A szerző felvétele

Írásban adta be felmondását, ugyanakkor a Facebookon is bejelentette, hogy megválik a kézdivásárhelyi Udvartár Teátrumtól Kolcsár József.

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulatának tagja nem indokolta meg, hogy miért válik meg a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban működő társulattól. Információink szerint, mivel nem a művelődési ház, hanem a Vigadó Kulturális Alapítvány működteti a teátrumot, annak a hatásköre lesz új vezetőt kinevezni.

Szőllősi Tamás, az alapítvány kuratóriumának elnökétől megtudtuk: Kolcsár József objektív okok miatt kérte az igazgatói állásból való felmentését, de abban megegyeztek: a színművész nem int végső búcsút a teátrumnak. „Meg vagyok győződve, hogy bedolgozó színészként, de akár rendezőként is köszönhetjük még Kézdivásárhelyen, nincs végleges szakításról szó. Ezúton is köszönöm segítségét, hiszen a munkája révén Kézdivásárhelyt az elmúlt több mint tíz alatt sikerült felhelyezni az erdélyi színjátszás térképére”’ – mondotta, hozzátéve, hogy az új igazgató kinevezéséről még korai beszélni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?