Mândruță karavánja Kézdivásárhelyen

Száznyolcvan biciklissel telt meg Kézdivásárhely főtere szombaton, amikor a Visit Covasna meghívására Lucian Mândruță közismert tévés műsorvezető felkérésére bringáztak magyarok és románok, a közös, nemzetek közötti barátság erősítése, illetve a turizmus fellendítése érdekében.

Kézdivásárhely főtere minden hónap második szombatján a szokásosnál is jobban benépesül: ilyenkor tartják a jó pár éve meghonosított, a Gábor Áron tér piachangulatát visszaadni hivatott hagyományos termékvásárt, amikor környékbeli és más megyékből érkező árusok termékeiben lehet dúskálni.

Fotó:  Lucian Mândruță Facebook-oldala

Október 8-án még több ember jelent meg a céhes város központjában, hiszen a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület (Visit Covasna) felkérésére Lucian Mândruță közismert tévés műsorvezető és blogger várt bringásokat egy 96 kilométeres túrára, ami Kézdivásárhelyen és környékén zajlott, a résztvevők egészen a Szent Anna tóig tekertek.

A rendezvény a Háromszék – Újabb élmények két keréken Lucian Mândruță médiaszemélyiséggel címet viselte, a beharangozó szerint a 96 letekert kilométer után, a nap befejezéseként mindenkinek szüksége volt egy kis kikapcsolódásra, így vártak minden részvevőt a kézdivásárhelyi Jazz Bistro & Winery-be a Free Connection jazz-zenekar koncertjére.

Mândruță kiegyensúlyozott tájékoztatása és a kisebbségek problémái , illetve kultúrája iránti fogékonysága okán nagyon népszerű a romániai magyarság körében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?