Kevin Spacey több mint 30 millió dollár kártérítéssel tartozik a Kártyavár gyártójának

Több mint 30 millió dollár kártérítést kell fizetnie szerződésszegés miatt Kevin Spacey-nek a Kártyavár (House of Cards) Netflix-show gyártójának, miután a színészt szexuális zaklatással vádolták, írja a BBC.

A zárt ajtók mögött meghozott mediátori döntés még 2020-ban született, de csak hétfőn vált nyilvánossá, amikor a Kártyavárat gyártó MRC stúdió pert indított a döntés érvényesítéséért.

A 62 éves Kevin Spacey-t 2017 óta többen vádolták szexuális zaklatással, és azzal, hogy kegyetlen hozzászólásokkal, nem helyénvaló érintésekkel „mérgező légkört” alakított ki a Kártyavár forgatásán. Az amerikai színész tagadta, hogy helytelenül viselkedett volna. Kevin Spacey volt az első a hollywoodi hírességek közül, akit a Harvey Weinstein-botrány nyomán kirobbant #MeToo mozgalom keretében nyilvánosan megvádoltak. Az MRC és a Netflix kirúgta a színészt, és kiírta a sorozatból.

Az MRC azt állította, hogy több millió dollárt veszített emiatt, ugyanis a következő évad már előkészítés alatt állt. Kevin Spacey-t azzal is vádolta a stúdió, hogy megszegte a szexuális zaklatással kapcsolatos szabályait. A kártérítést és a perköltséget az ítélet értelmében Spacey produkciós cégeinek, az M Profitt Productionsnak, a Trigger Street Productionsnak és magának a színésznek kell kifizetnie, aki megfellebbezte a döntést, de elutasították.

A szexuális zaklatással vádolt Spacey több szerepet elvesztett, de 2021-ben visszatért a vászonra egy Franco Nero rendezte kis költségvetésű, független olasz filmben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?