banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

13 év börtönre ítélték a 66 éves férfit, aki elrabolt és szexuálisan zaklatott egy 12 éves kislányt Nagyváradon

A Bihar megyei törvényszék első fokon 13 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte azt a 66 éves helybéli férfit, aki május elején a váradi Szálka parkból a kezét megragadva elrabolt egy 12 éves kislányt, a közeli kertes házába vitte, majd megpróbálta megerőszakolni.

Amint a Maszolon annak idején megírtuk, a gyermeknek egy óvatlan pillanatban sikerült kiszabadulnia az agresszor kezei közül és elmenekült, értesítette a szüleit, azok pedig a rendőrséget. A hatóságok még aznap elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték az elkövetőt, majd az ügyészség még május 19-én már vádat is emelt ellene.

A csütörtökön közzétett ítélet szerint a férfit emberrablás bűntette miatt tíz évre, kiskorú szexuális zaklatásáért pedig további kilenc év letöltendő börtönre ítélte a törvényszék, a két büntetést azonban összevonták, így jött ki, hogy a 66 éves tettesnek legalább 13 évet kell rács mögött maradnia. Az ítélet nem jogerős, tíz napon belül megfellebbezhető. 

A Bihoreanul hetilap beszámolója szerint a férfi végig ártatlannak vallotta magát. Állította, hogy azt hitte, a gyermek „kiskorú prostituált”, mert „rossz környéken” sétálgatott, és „hülye lett volna, ha nem használja ki a helyzetet”.

A férfinak az ítéletet előzetes letartóztatásban kellett kivárnia, bár többször is kérvényezte, hogy engedjék házi őrizetbe. A bíróság azonban elutasította a kérést, főleg miután kiderült, mivelhogy ő maga árulta el, korábban egy, a nagyváradi orvosi egyetemen tanuló indiai lánnyal is ugyanazt művelte.

Kimaradt?