Kettő az egyben az EC-n: szelektív hulladékgyűjtéssel gyűjtenek a Bánffy-kastély felújítására

Látványos változáson esett át a bonchidai Bánffy-kastély az első Electric Castle Fesztivál megszervezése óta, és ehhez az évente megszervezett hulladékgyűjtő kampányok is hozzájárultak. A 2022-es fesztiválon már negyedik éve indítanak hasonlót, közölték a szervezők.

Az EC és egyik főtámogatója, a Lidl Románia ismét meghirdeti a kampányt, amelyik egyrészt a fesztivál ökológiai lábnyomát csökkenti, másrészt a kastély restaurálásához járul hozzá. A fesztivál területén felállított speciális gépekbe dobott minden PET-palack vagy alumíniumdoboz után 1 lejt adományoz az üzletlánc a felújítási munkálatokra.

Az előző években összesen több mint 340 ezer lej adomány gyűlt össze, amit átadtak a Bánffy-kastély restaurálását koordináló Transilvania Trust Alapítványnak. Ebből 100 ezer lejt 2020-ban adományozott az üzletlánc, abban az évben, amikor a fesztivált a pandémia miatt elhalasztották.

Az Electric Castle és a Lidl más szociális programokkal is támogatja a bonchidai közösséget: felújították a helyi iskolát, a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek ebédet biztosítottak az iskolában, valamint after school foglalkozást indítottak.

A fesztivált idén július 13. és 17. között szervezik meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?