Kétszer is láthatja a közönség a Csárdáskirálynőt Aradon

A nagy érdeklődésre való tekintettel az Aradi Kamaraszínház meghívására október 10-én, hétfőn, kétszer kerül színpadra Kálmán Imre Csárdáskirálynője az aradi nagyszínházban – tájékoztat az intézmény közleményében. A duplázás miatt az esti előadás 19 óra helyett 20 órakor kezdődik. A teltházas, esti előadás előtt a töretlen sikerű nagyoperettet 17 órakor is bemutatja a budapesti Magyar Zenés Színház.

A világ talán legismertebb operettje Kálmán Imre Csárdáskirálynője, amelyet 1915 novemberében mutattak be először Bécsben. Miközben Európában az első világháború tombolt, Kálmán Imre egy elszigetelt osztrák üdülőhelyen dolgozott élete – és a magyar operettirodalom – legsikeresebb művén. Gábor Andor fordításában csak egy évvel később láthatta a magyar közönség is. Talán ez az egyetlen olyan operett, amely nem szorul bemutatásra. A társadalmi különbségek örökzöld témájának, az osztrák–magyar uralkodóház kulisszatitkait feszegető történetnek és az azóta slágerré vált daloknak köszönhetően hamar meghódította a zenés színpadot szerte a világon. Talán nincs olyan része a Földnek, ahol ne ismernék a bécsi elkényeztetett arisztokrata és a tehetséges pesti énekesnő izgalmas, poétikus, szenvedélyes szerelmét.

A történet szerint Edvin herceg nem lehet boldog szíve választottjával, Vereczky Szilvia primadonnával, mert édesanyja ellenzi kapcsolatukat. A szigorú anya azonban lelepleződik, mikor Miska főpincér felismeri benne a volt csárdáskirálynőt, ezért nem tudja megakadályozni a fiatalok esküvőjét.

A darab főúri, bohém szereplőivel, szerelmi bonyodalmaival és fülbemászó dallamaival maga volt és lett a könnyedség emlékműve, ugyanakkor megjelennek benne a történelmi Magyarország, az Osztrák–Magyar Monarchia felbomlásának viharfelhői is. A Magyar Zenés Színház előadásában Kállay Bori és Heller Tamás érdemes művészek mellett maga a rendező, Bozsó József is színpadra lép. Minden adott ahhoz, hogy Kálmán Imre operettje remek kikapcsolódást nyújtson a nézőknek Aradon is.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy az esti 20 órakor kezdődő előadásra megváltott harmadik emeleti „kakasülőre” szóló jegyek átválthatók a délutáni, 17 órakor kezdődő előadásra, amennyiben kényelmesebb ülőhelyet szeretnének vagy megfelelőbb a délutáni kezdési időpont. A cserére a nagyszínház pénztárában személyesen van lehetőség.

Az október 10-i előadásra jegyek kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitva tartása: kedden, szerdán és pénteken 10–16 óra között, csütörtökön 10–14 és 17–19 óra között, szombaton és vasárnap 10–12 és 17–19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?