Tolsztojjal ünnepel a 15 éves Aradi Kamaraszínház

Színház és mulatság várja a nézőket szeptember 29-én, csütörtökön 21 órakor amikor is az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház koprodukciójában, Lev Nyikolajevics Tolsztoj Az élő holttest című darabját láthatja a közönség a Jelen Házban. Az élő zenét a szabadkai Juhász Zenekar biztosítja a színpadon. Az Aradi Magyar Napok keretében tartott előadással egyben 15 éves születésnapját ünnepli az Aradi Kamaraszínház – tájékoztat az intézmény közleményében.

Tolsztoj Az élő holttest című darabja az orosz drámairodalom egyik ritkán játszott kincse. A történet szerint Fegya Protaszov házassága válságba jut. Egyetlen megoldás a válás lenne, de a vallás és a konvenciók szigorú szabályokat rónak a házasfelekre. Fegya álöngyilkossággal ad szabadságot feleségének, aki él is ezzel. Ám a sors nem hagyja, hogy életüket ilyen egyszerűen rendezzék. Az egyedi hangvételű Tolsztoj-adaptációban egyfajta pokoli lakodalomként elevenedik meg a dráma, amelyhez a szabadkai Juhász Zenekar tagjai biztosítják az élő zenét és Tapasztó Alexandra színész énekel.

Fotók: Gombos Wilhelm Doru

Az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház koprodukciója a Szeged–Arad Színháztengely határon átívelő művészeti társulás izgalmas vállalkozása. Tapasztó Ernő rendező a rá jellemző sajátos látásmóddal fogalmazza meg Tolsztoj ikonikus történetét a korhely Fegya Protaszov házasságának válságáról, és annak nem mindennapi megoldásáról, mely a vágyak és a konvenciók kereszttüzébe kényszerített szereplők között megszületik, miközben a szenvedély kerül az est középpontjába. Az előadás érdekessége, hogy a nézők is résztvevői az eseményeknek, az előadáson vacsorát fogyaszthatnak, amelyre a nézők 20 lej értékű vacsorajegyet kapnak a színházjegy mellé.

Az előadásra jegyek 10 lejes egységáron kaphatók a nagyszínház pénztárában, amelyhez 20 lejes vacsorajegy társul, így az előadásra a jegy összesen 30 lejbe kerül.

Az Aradi Magyar Napok programsorozatában sorra kerülő előadással ugyanakkor 15 éves fennállását ünnepli az Aradi Kamaraszínház, amely 2007-ben újraindította az állandó magyar színházi évadot Aradon. Azóta számos magyarországi produkciót tűztek műsorra, saját előadásait pedig sikeresen játszották romániai, magyarországi és egyéb külföldi fesztiválokon. Tizenöt év alatt több mint hatvan díjat és elismerést gyűjtöttek össze.  

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?