Élőzenével és vacsorával „szolgálja fel” Tolsztoj színművét az Aradi Kamaraszínház

Lev Nyikolajevics Tolsztoj Az élő holttest című színművét mutatják be április 2-án, szombaton 19 órakor Aradon, a Jelen Ház nagytermében. A Szegeden korábban már bemutatott, rendhagyó produkció országhatárokon átívelő: az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház mellett a szabadkai Juhász Zenekar is közreműködik benne.  

A Szeged-Arad Színháztengely határon átívelő művészeti társulás legújabb izgalmas vállalkozásában Tapasztó Ernő rendező a rá jellemző sajátos látásmóddal fogalmazza meg Tolsztoj ikonikus történetét a korhely Fegya Protaszov házasságának válságáról, és annak nem mindennapi megoldásáról, mely a vágyak és a konvenciók kereszttüzébe kényszerített szereplők között megszületik, miközben a szenvedély kerül az est középpontjába.Fotó: Menyhárt Luca

Tolsztoj Az élő holttest című darabja az orosz drámairodalom egyik ritkán játszott kincse. A történet szerint Fegya Protaszov házassága válságba jut. Egyetlen megoldás a válás lenne, de a vallás és a konvenciók szigorú szabályokat rónak a házasfelekre. Fegya álöngyilkossággal ad szabadságot feleségének, aki él is ezzel. Ám a sors nem hagyja, hogy életüket ilyen egyszerűen rendezzék.

Az egyedi hangvételű Tolsztoj-adaptációban egyfajta pokoli lakodalomként elevenedik meg a dráma, amelyet rendhagyó helyszínen, az aradi Jelen Ház nagytermében láthat a közönség. A produkcióhoz a szabadkai Juhász Zenekar tagjai biztosítják az élő zenét, énekel Tapasztó Alexandra színész. Az előadás érdekessége, hogy a nézők is résztvevői az eseményeknek, az előadás szünetében vacsorát tálalnak fel, amelyre a nézők 20 lej értékű vacsorajegyet kapnak a színházjegy mellé.

Szereplők:          

  • Fjodor (Fegya) Protaszov: Jászberényi Gábor
  • Lizaveta Andrejevna Protaszova, a felesége: Kancsár Orsolya
  • Anna Pavlovna, Liza anyja: Balog József
  • Szása, Liza testvére: Sebők Maja
  • Viktor Karenyin, régi barátjuk: Gulyás Hermann Sándor
  • Darja Andrejevna, Viktor anyja: Büky Bea
  • Artyemjev, intrikus és kocsmatulajdonos: Nagyhegyesi Zoltán
  • Mása, cigánylány: Kálmán Zsófia
  • Vizsgálóbíró: Varga Bálint

Zenekar: Tapasztó Alexandra (ének), Barity Zorán, Juhász Gábor, Ölveczky Tamás

Az előadásra jegyek március 22-től, keddtől válthatók 10 lejes egységáron a nagyszínház pénztárában, amelyhez a 20 lejes vacsorajegy társul, így az előadásra a jegy összesen 30 lejbe kerül. Az előadásra online jegy nem vásárolható. A jegyiroda nyitvatartása: kedden és csütörtökön 9-13 és 16-18 óra között, szerdán és pénteken 10-16 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 16-18 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?