Karácsonyváró koncertet ad a Tokos zenekar a Kolozsvári Magyar Operában

Karácsonyi népi koncerttel kedveskedik a közönségnek a Kolozsvári Magyar Opera és a Tokos zenekar. December 21-én 18 órától az Andrástól Jánosnapig – Szemelvények a karácsonyi ünnepkör népszokásaiból című előadást láthatják az érdeklődők az operában.

A 2010-es évek elején a második virágkorát élő kolozsvári táncházmozgalom hatására öt kolozsvári zeneakadémiai hallgató zenekart alapított. Így kezdődött a történetük, céljuk elsősorban a helyi diákság szórakoztatása volt, főként táncházakban és kocsmákban, kávézókban léptek fel. Később a Kolozsvár környéki magyarlakta falvakba kaptak felkérést: bálokba, mulatságokba, táborokba és egyéb eseményekre jártak. 2012 februárjában vette fel a zenekar a Tokos nevet, majd 2014 jelentette a nagy fordulópontot az életükben, amikor jelentkeztek a Fölszállott a páva népzenei vetélkedőre, ahol saját kategóriájukban első helyezést értek el. 2017 februárjában mutatták be a Hallgassátok meg, magyarim című első nagylemezüket a Kolozsvári Magyar Operában.

A zenekar december 21-én, csütörtökön 18 órától újra a Kolozsvári Magyar Opera színpadára áll, hogy együtt hangolódhassanak a közönséggel a közelgő ünnepre. Az elődásban olyan művészek működnek közre, mint Marosán Csaba színművész, Ritziu Ilka-Krisztina színművésznő, Szász István „Bődi Pista” buzai adatközlő énekes, Vajas Evelin és Szakács Imelda énekesek, valamint a Bekecs Néptáncszínház művészei.

Jegyeket erre a linkre kattintva lehet vásárolni. 

(Nyitókép: Kolozsvári Magyar Opera)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?