Júniusban visszatérne Nagyváradra a Street Delivery Fesztivál

Óvatos optimizmusról tesznek tanúbizonyságot a Street Delivery Fesztivál szervezői: közleményük szerint idén június 18–20. között Nagyváradon megszerveznék a fesztivál második kiadását.

Ebben az évben tíz városban, Nagyvárad mellett Kolozsváron, Temesváron, Nagybányán, Nagyszebenben, Bákóban, Jászvásáron, Bukarestben, Craiován, sőt a moldovai Kisinyovban is megtartaná a fesztivált a szervező Cărturești Alapítvány és a Romániai Építészek Rendje. A Street Delivery 2021 vizuális identitását Alina Marinescu biztosítja.

„Visszavesszük a várost. Jössz játszani?” – teszik fel közleményük a szervezők a kérdést, a nagyváradi fesztivált idén ugyanis a gyermekjátékok köré csoportosítják. Gyermekek szemszögéből, játékokon keresztül keresik a választ a város gondjaira, a felmerülő kérdésekre – például hogy hol találkozzunk, vagy hogyan menjünk iskolába – amelyeket a pandémia súlyosbított.

S hogy hová hívják majd a váradiakat a járványügyi előírások betartása mellett? Többek között a Petőfi parkba és a Sebes-Körös partjára, ahol az ágak, utcarészletek fantasztikus királysággá állnak össze.

A mostani gyermekek azok, akiknek az életét száz év óta először világjárvány súlyosbította. Azt, hogy a hónapokig tartó elszigeteltségnek, családtól és barátoktól való eltávolodásnak milyen következményei lehetnek, még nem tudni, de a felnőttek is átgondolhatják jelenleg a szülő–gyermek–város közötti kapcsolatot, áll a közleményben, melyben a fesztivál Facebook-oldalán.

(Címlapfotó: Street Delivery Iași, alkotó Raimund Matasel)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?