Jövő héten kezdődnek a XXVIII. Erdővidéki Közművelődési Napok

Immár huszonnyolcadik alkalommal szervezik meg az ötnapos  eseménysorozatot, az Erdővidéki Közművelődési napokat november 22. és 27. között. Az idei rendezvény különlegessége, hogy először sikerült Erdővidék minden települését bevonni a programba.

Az Erdővidéki Közművelődési Napok először 1991-ben került megrendezésre. Az idei kiadás alkalmával a Gaál Mózes Közművelődési Egyesület szervezőcsapata azt a célt tűzte ki, hogy a program változatossága mellett Erdővidék mind a huszonhárom településén legalább egy rendezvényre sor kerüljön. A kulturális fesztivál minden korosztályhoz szól.

Fotó: Erdővidéki Közművelődési Napok

Az utóbbi években egyre hangsúlyosabb honismereti rendezvények mellett, különleges gasztronómiai rendezvénnyel is gazdagítják a programot. Az olaszteleki Daniel kastélyszálló éttermében 17. századi receptek alapján készült ételeket kóstolhatnak meg az érdeklődők, melyek elkészítésének módjáról Szőcs Előd mesterszakács tart bemutatót. Több honismereti és történelmi előadás, kültéri kiállítás kerül megrendezésre. Gyerek- és rockkoncertek mellett a népszerű Operettissimo együttes jubileumi gáláján is részt vehetnek az érdeklődők.

Hangsúlyosan jelen lesz a rendezvénysorozat programkínálatában a népi kultúra is. Több helyen lesz néptánc-előadás, népdaléneklés, táncház, kézműves foglalkozás. Múzeumlátogatások, tárlatvezetések is színesítik a programot. Kiosztásra kerül az Erdővidék Kultúrájáért Díj is, ami idén Nagyajtára kerül.

További részletek a rendezvény Facebook-eseményénél

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?