Ilyen volt az Electric Castle első napja (VIDEÓ)

A legtöbben a hangulatért és a főszínpad előadóiért várták az idei, nyolcadik alkalommal megszervezett Electric Castle fesztivált, amelynek első napjára már óriási tömeg érkezett, a llátogatók teljesen ellepték a bonchidai Bánffy-kastélyt és a környéket. A szervezők szerint szerdán 38 ezren buliztak a helyszínen, és próbálták ki a különböző érdekességeket: hőlégballont, levegőben lógó biciklit, óriáskereket. A fesztiválozókat kérdeztük videónkban.

Többen először vesznek részt az Electricen, másoknak ez már a sokadik fesztiváljuk, ám abban mindenki egyetértett, hogy leginkább a Twenty One Pilots zenekart – amely először lép fel Romániában –, Aurorát, a Gorillazt és a különböző DJ-ket várják, köztük Peggy Gout, aki azóta egyébként koronavírus-fertőzés miatt vissza kellett mondja a fellépést.

Tünde és Levi például először vesznek részt a rendezvényen, első nap körbejárták a fesztivált, és az volt a legmeglepőbb számukra, hogy mekkora területen helyezkedik el. „Úgy két órája járjuk körbe a helyszínt, eddig csak ezt csináltuk, és még mindig van új, fedezni való hely. Próbálunk tényleg mindent megnézni, mindent kihasználni, úgy a koncerteket, mint a nappali programokat” – mesélte Levi.

Zsófia, Ágota és Tamara a Bánffy-kastélyban berendezett vásáron nézelődött éppen, ott elegyedtünk szóba velük. Mint mondták, ők elsősorban a hangulatért és a közösségért jöttek a fesztiválra, és, mert „nagyon jól meg van szervezve”. Nagyon várják már a nagyszínpados koncerteket, ahol „ha nem első, akkor legalább a második” sorban állnak végig, és azt mondják, elégedettek az első nappal, mert „nagyon sokszínű a kínálat”, a vásárban sok érdekesség van – ruhák, ékszerek –, finomak az ételek és jók az előadók.

Orsi és Ágota már három éve, 2019-ben megvették a jegyet a fesztiválra, és azóta is várják, hogy eljöhessenek. Ők a Twenty One Pilots mellett a Disclosure zenekart és a Sofi Tukker amerikai zenei duót is várják, és első nap kipróbálták a Stranger Things koncepciójú árkádot, amit nagyon élveztek.

Renate Roca-Rozenberg, az Electric Castle PR menedzsere a Maszolnak elmondta, a fesztiválra mintegy 300 fellépő érkezik 24 országból, és idén a színpadok számát is megnövelték tízre. A résztvevők több mint 40 hektáron élvezhetik a fesztivál nyújtotta nappali és éjszakai programokat, és az öt nap alatt több mint 250 ezer személyre számítanak, részletezte. Hozzátette, hogy a kempingjegyeket már mind eladták, és szerinte új rekordot állítanak fel idén a résztvevők számát illetően.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?