Megkezdődött az Electric Castle – Az első napon 38 ezren fesztiváloztak Bonchidán

Erősen kezdett szerdán az Electric Castle fesztivál a Kolozs megyei Bonchidán. A Bánffy-kastély körül idén nyolcadik alkalommal megszervezett zenei rendezvény első napjára 38 ezren érkeztek meg a szervezők közlése szerint. Vasárnapig több mint 100 órányi élő zene és 24 országból érkező mintegy 300 fellépő gondoskodik a szórakoztatásról.

A nagyszínpadi produkciók csütörtökön kezdődnek, emellett mintegy tíz színpadon váltják egymást az együttesek, lemezlovasok, ismert és kevésbé ismert előadók. A részletes program itt érhető el.

Fotó: Borsi Balázs

A szervezők közlése szerint az Electric Castle idei kiadása során is kiemelt figyelmet fordítanak a részvevők biztonságára. A mintegy 400 ezer négyzetméternyi területen megszervezett fesztivál zéró toleranciát hirdettek mindenféle agressziónak, ezért egy éjjel-nappal hívható telefonszámot (0744/212-313) is működtetnek annak érdekében, hogy aki veszélyben van, vagy azt észleli, hogy a környezetében valakire veszély leselkedik, segítséget kérhessen. Arra is gondoltak, ha valakinél éppen nincs kéznél telefon: aki bajba került vagy bajt észlel, bármelyik kiszolgálóegységnél kérhet egy Angel Shot-ot, a személyzet pedig ebből tudja, hogy közbe kell lépnie.

A forgalmi dugók elkerülése érdekében a szervezők azt ajánlják, aki csak teheti, a közszállítási járműveket vegye igénybe. Kolozsvárról külön autóbuszjáratok indulnak a Iulius Mall-tól és a Transilvania Expótól, illetve egy különvonat is közlekedik a fesztiválig a kolozsvári kisállomástól.

Az Electric Castle fesztivál teljes programja, a különjáratok menetrendje, a napközbeni programok, a szakmai előadások leírása megtalálható a rendezvény hivatalos internetes oldalán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs

Kapcsolódók

Kimaradt?