Bejelentette az első fellépőket az Electric Castle

A bonchidai Bánffy-kastély udvarán megszervezett 8. Electric Castle fesztivál bejelentette az első adag fellépőt, köztük a Billboard szerint az évtized rock albumát szerző amerikai twenty øne piløts együttessel.

A szervezők közleménye szerint a twenty øne piløts-nak három dala is felkerült az elmúlt tíz év legjobb rockszámainak listájára, és a legfrissebb, Trench című albumukról szintén három dal érte el a toplista csúcsát.

Az egyik legjobb live actként jegyzett, a környezetvédelmet is tematizáló brit indie csapat, a Foals is fellép az EC-n, ahogy az alternatív zenekarok között is különlegesnek és kísérletinek számító The Neighbourhood és a Grammy-jelölt ausztrál tech-house DJ, FISHER is.

Visszaigazolta a fellépést Steven Zhu is, aki 2014-ben a Moves Like Ms Jackson albummal robbantott az elektro-szcénán, bár akkor még névtelenségbe burkolózva. Ott lesz Tycho, aki könnyen felismerhető a zongora, hegedű, klarinét és elektronikus zene egyedi keverékéről. Elfogadta a meghívást a nemzetközi szitnen egyik legaktívabb DJ, Purple Disco Machine (PDM) is.Eljön Rezz is, azzal a friss stílussal, amelynek hatására Deadmau5 két közös albumot készített a kanadai lánnyal, és elhozza új hangzású Two Fingers albumát a 30 éves „régiséggel” rendelkezdő brazil DJ, Amon Tobin is.Az első fellépők listáját Alec Benjamin, a Camo & Krooked, a High Contrast és a MEUTE egészíti ki.

A július 15. és 19. között megszervezett 8. Electric Castle fesztiválra 499 lejbe (+ illetékek) kerül egy bérlet, amely részletre is megvásárolható.

Kapcsolódók

Kimaradt?