Ifjúsági Főváros cím: a legjobb három közé került Kézdivásárhely

Lezajlott a Románia Ifjúsági Fővárosa pályázat első zsűrizése, amelynek eredményeként a három végső esélyes közé került a háromszéki Kézdivásárhely is. A székelyföldi város Craiovával és Târgu-Jiuval maradt versenyben, hogy 2023-ban az ország legvonzóbb települése legyen a fiatalok számára – közölték a szervezők.

A második körbe jutott városoknak október 1-jéig kell kiegészíteniük a jelentkezési iratcsomójukat, amelyben még részletesebben ismerteik majd a jövő évi programsorozatra vonatkozó elképzeléseiket. A végső győztest október 9-én Konstancán, a negyedik Ifjúsági Találkozón hirdetik ki.

A rendezés jogát elnyerő város 50 ezer euró értékű támogatásban részesül a Román Kereskedelmi Bank (BCR) jóvoltából. Az összeget a jövő január 1-től december 31-ig tartó időszakban használhatják fel a programban.

A nyertes városnak egész éves tematikus programot kell majd kidolgoznia, amely első sorban a város fejlesztésére irányul a fiatalok részvételével. A tematikának illeszkednie kell a fiatalok érdeklődési körébe, amely arra inspirálja őket, hogy innovatív ötleteikkel hozzájáruljanak a város fejlesztéséhez.

A szervezők szerint ezek a programok kiváló alkalmat biztosítanak arra, hogy a városi sokszínűségben harmóniát teremtsenek, ugyanakkor megőrizzék a közösség változatos identitását és a toleranciát népszerűsítsék a kommunikáción és a közösségi tevékenységeken keresztül.

(Címalapkép: Kézdivásárhely Önkormányzata/Facebook)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?