Ha nyár, akkor fesztiválszezon – Ezt kínálják a legnépszerűbb rendezvények

Hivatalosan is megkezdődött a fesztiválszezon. Ez a nyár is számtalan izgalmas programmal várja a szórakozni vágyókat, s bár a fellépők listája még nem mindenhol teljes, a legnagyobb nevekről már lerántották a leplet. Különbőző műfajok, hazai és nemzetközi sztárok, megannyi változatos lehetőség – mutatjuk, mit kínálnak a legnépszerűbb rendezvények, amelyek között biztosan mindenki talál kedvére valót.

A csíkszeredai NyárON Szerda fesztivál indította a nyarat Erdélyben. Június 21–23. között olyan előadók koncertjeire bulizhatott a közönség, mint az Aurevoir., a Wellhello, a Parno Graszt és a Bohemian Betyars, és természetesen a rendezvény legjobban várt fellépője, Azahriah, akivel igazán magasra tették a lécet szervezők. Méltó kezdés volt, és messze még a vége, hiszen a nyár további része is számtalan izgalmas programot kínál a bulizni vágyóknak. Sorra vesszük tehát a legnépszerűbb fesztiválokat, s mutatjuk, hogy hová érdemes minél hamarabb bérletet váltani.

Vibe

Június 4-én, csütörtökön kezdődött Erdély legnagyobb magyar fesztiválja, a marosvásárhelyi Vibe. A tavalyi sikerek után ezúttal is Erdély és Magyarország leghíresebb előadói, valamint nemzetközi fellépők biztosítják a hangulatot, de természetesen nem maradhat el az évről-évre számtalan érdeklődőt vonzó Vibe Koli sem, ahol izgalmas előadások és beszélgetések várják az odalátogatókat.

Forrás: Vibe/ Facebook

Az idei Vibe fellépőlistájának sorát nem más nyitja, mint Jason Derulo, akinek leghíresebb slágerei aligha ismeretlenek bárkinek. A kínálatot színesíti a Halott Pénz, Curtis, a 4S Street, a Bagossy Brothers Company, ByeAlex, a Carson Coma, Dzsudló és még sokan mások. Július 4–7. között tehát mindenképp érdemes lesz kilátogatni a fesztivál területére, hiszen a változatos programkínálatban biztosan mindenki talál érdeklődésének és ízlésének megfelelőt. Jegyek itt érhetők el.

Double Rise

Punnany Massif, Bohemian Betyars, Parno Graszt, Hiperkarma, Platon Karatev, 4S Street, Góbé... hogy csak néhányat említsük Torockó fesztiváljának, a Double Rise-nak a kínálatából. Július 10–13. között előadások, ének- és táncoktatás, táncház, kvíz, kézműves foglalkozások és természetesen felejthetetlen bulik várják az érdeklődőket. További részletek és jegyek a fesztivál honlapján érhetők el.

Forrás: Double Rise/ Facebook

Electric Castle

Idén is a bonchidai Bánffy-kastélyt ad otthont az elmúlt évek egyik legnépszerűbb erdélyi fesztiváljának. Az Electric Castle a zenét a technológiával és az alternatív művészettekel ötvözi, így hozva létre egy egyedi eseményt, amelynek fellépőlistáját olyan nevek színesítik, mint Sean Paul, a Queens of the Stone Age vagy épp Nina Kraviz. Július 17–21. között tehát mindenképp érdemes lesz kilátogatni Bonchidára, hiszen az évszázados kastély és napjaink legnépszerűbb előadói valóban különleges hangulatot biztosítanak a bulizni vágyóknak. További részletek és jegyek itt érhetők el.

Forrás: Electric Castle/ Facebook

Tusványos

A 33. kiadására készülő Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, azaz a Tusványos az egyik legnagyobb múltra visszatekintő fesztivál Erdélyben. A tusnádfürdői rendezvényre idén július 23–28. között kerül sor, ahol az esti koncertek csupán egy kis részét teszik ki az egész nap tartó változatos rendezvényeknek. A Tusványos az a hely, ahol egész nap talál magának elfoglaltságot az odalátogató.

Forrás: Tusványos/ Facebook

A fesztivál fellépőlistája még közel sem teljes, ám a szerezők időről-időre bejelentenek újabb neveket: a 4S Street, Kalapács József, Rudán Joe, Varga Miklós, Ákos, Nagy Feró, a Honeybeast, a Blahalouisiana, a Bagossy Brothers Company és Szabó Balázs Bandája már biztosan ott lesz Tusnádfürdőn. További részletek itt olvashatók.

ARTmania

Tizenhetedik kiadásához érkezett a romániai zenei fesztiválok egyik úttörője, a nagyszebeni ARTmania. Tavaly rekordszámú érdeklődőt vonzott az esemény, és minden bizonnyal idén még ezt is felülmúlja majd, hiszen nem kisebb nevek szerepelnek a fellépők listáján, mint a Korn (USA), a Satyricon (NO), a The Flower Kings (SE), a Borknagar (NO), a Spiritbox (CA), vagy a Monuments (UK).

Nagyszeben belvárosát július 26–28. között újra megtölti a minőségi rock és metál zene, ám a fesztiválra nem csupán ezen műfajok szerelmeseit várják. Három napon át számtalan kulturális programmal, előadással és kisebb zenei eseménnyel készülnek az odalátogatónak, s mint minden évben, a szervezők idén is kihangsúlyozták, hogy ez a rendezvény a baráti társasások, családok, a nagy közösség közös bulija.

Az ARTmania fesztivál részletei és jegyek az esemény Facebook-oldalán és honlapján érhetők el.

EgyFeszt

Zene, képzőművészet, színház, irodalom, folk és gasztronómia – az EgyFeszt fesztivált negyedik alkalommal szervezik meg Gyergyószentmiklóson augusztus 1–4. között. Számos koncert, könyvbemutató, kézműves tevékenység, drámafoglalkozás, előadás és egyéb izgalmas program várja a résztvevőket.

Forrás: EgyFeszt/ Facebook

A fellépők között olyan neveket találunk, mint Havasi, Parov Stelar, a Tankcsapda, a Budapest Bár, az Elefánt, a Hiperkarma, Lovasi, a Lóci Játszik vagy Vikidál Gyula, de a számos kisebb udvarban más tematikus zenei események is színpadra kerülnek. Az EgyFeszt részletes programja, valamint a jegyvásárlási lehetőségekek itt érhetők el.

Méra Világzenei Csűrfesztivál

Augusztus első hétvégéjén kerül sor az évről-évre népszerűbb Méra Világzenei Csűrfesztiválra. A világzene legjobbjai és az erdélyi népzene mesterei osztoznak a színpadon, a szervezők pedig az emberek, zenék, kultúrák és történetek találkozóhelyeként jellemzik az eseményt. A családias hangulatú fesztivál célja, hogy miközben becsempészik a világot Kalotaszeg évszázados portáira, Kalotaszeget is megismertessék a nagyvilággal.

Forrás: Méra Világzenei Csűrfesztivál/ Facebook

Az idei fesztivál kínálatában olyan fellépők találhatók, mint a méltán híres Tárkány Művek, de szintén Magyarországról érkezik a Góbé, a Kale Lulugyi, Paár Julcsi és a Duna Művészegyüttes is. A Méra színpadára lép az indiai Bollywood Masala Orchestra, de DJ Playroots személyében egy chilei lemezlovast is megismerhet a közönség. Csehország, Kolumbia, Szerbia, de természetesen Erdély autentikus zenei világa is helyet kap, a Méra tehát kiváló alkalom a legkülönfélébb kultúrák egyedi hangzásvilágának megismerésére. Részletek és jegyek itt találhatók.

Untold

A DJ Mag című brit kiadvány által készített lista szerint az Untold a világ harmadik legnagyobb fesztiválja, Európában pedig egyedül a belgiumi Tomorrowland előzi meg. A kolozsvári rendezvény évről-évre óriási tömeget mozgat meg, a hatalmas érdeklődés pedig egyáltalán nem véletlen: az Untold idén is olyan nevekkel színesítette meghívott fellépőinek listáját, mint Lenny Kravitz, Louis Tomlinson, Lost Frequencies, Martin Garrix, Milky Chance vagy Sam Smith.

Forrás: Untold/ Facebook

A nemzetközi sztárfellépők, a nagy fesztiválokhoz méltó látványvilág és a fergeteges bulik mind-mind egy helyen lesznek augusztus 8–11. között Kolozsváron. Ha nem szeretnél lemaradni az ország legnépszerűbb fesztiváljáról, még beszerezheted a jegyedet.

Sepsi Tabakó

A naptári nyarat a sepsiszentgyörgyi Tabakó fesztivál búcsúztatja. Augusztus 29–31. között  A régi dohánygyár területén három műszakban zajlik majd a részvétel: az érdeklődők nappali programokon, esti koncerteken és hajnalig tartó bulikon vehetnek részt, a hangulatért pedig olyan nevek lesznak a felelősek, mint ByeAlex, Ganxta Zolee, a Margaret Island vagy épp a Carla’s Dreams.

Forrás: Tabakó/ Facebook

A Sepsi Tabakó az elmúlt két évben nagy népszerűségnek örvendhetett, hiszen számtalan fiatal volt kíváncsi nem csupán a fellépőkre, hanem a számos színvonalas szakmai előadásra is. Ha idén te is részt vennél, itt szerezheted be a jegyedet.

Jazz in the Park

A nyárból őszbe való átlépést mi mással lehetne jobban megünnepelni, mint a legnépszerűbb jazz-zenészek hangulatos koncertjeivel. Agusztus 30 és szeptember 1 között kerül sor a kolozsvári Jazz in the Park fesztiválra, ahol olyan fellépők állnak színpadra, mint a Postmodern Jukebox, az Orchestra Baobab vagy a Jazzbois.

Forrás: Jazz in the Park/ Facebook

A műfaj rajongóinak szinte kötelező program, de aki úgy érzi, hogy nem áll hozzá közel a jazz, annak is érdemes kilátogatni az eseményre, amely évről-évre több látogatót vonz. A fellépők teljes listája és a jegyek a fesztivál honlapján érhetők el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?