banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Giuseppe Tornatore tévésorozatot rendez saját Oscar-díjas filmjéből

Hat részes tévésorozat készül a Cinema Paradiso című Oscar-díjas olasz filmből, írta a Variety. A sorozatot az eredeti film alkotója, Giuseppe Tornatore írja és rendezi.

A Cinema Paradiso egy szicíliai vidéki moziról szól, ahol egy Toto nevű kisfiú egy életre beleszeret a filmekbe. A film 1989-ben Cannes-ban elnyerte a zsűri különdíját, 1990-ben pedig a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat. Az olasz filmből készülő sorozatot a Teljesen idegenek (Perfetto sconosciuti) római producere, Marco Belardi (Bamboo Production) gyártja, és 2023-ban már be is mutatnák.A Cinema Paradiso 1990-ben nyert Oscar-díjat

A sorozatban nagyobb teret kapnak majd a szicíliai falu lakóinak háttértörténetei, kidomborítva többek között a második világháború utáni olasz újrakezdést, a filmek iránti szenvedély fellángolását ebben az időszakban. A történet ugyanaz lesz, mint a mozifilmben, olyan elemekkel kiegészítve, mint az anyai erő, a baráti szolidaritás, a szex, mint tabu, a kényszerű költözések, szökések és elmélyülő társadalmi különbségek.

A sorozattal párhuzamosan terveznek egy dokumentumfilmet is arról, ahogy az ikonikus mozifilm született.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?