Filmvetítéssel emlékeznek a 120 éve született Jávor Pálra Aradon

Az Aradi Kamaraszínház filmvetítéssel emlékezik Jávor Pálra, a 20. század elejének ünnepelt magyar színészére, aki 120 évvel ezelőtt született Aradon. A nézők a Nászút féláron című romantikus filmvígjátékot tekinthetik meg a bábszínház termében hétfőn 18 órakor.

Jávor Pál 120 évvel ezelőtt, 1902. január 31-én született Aradon. Alig kamaszkoráig élt a partiumi városban, a helyi magyarok mégis igyekeznek mindent megtenni azért, hogy szülővárosában se vesszen feledésbe a színészóriás neve. Az Aradi Kamaraszínházban immár hagyomány, hogy a színművész születésnapja alkalmából filmvetítéseket szerveznek, hogy ezzel is visszahozzák a köztudatba a város híres szülöttének nevét. Ezúttal a Nászút féláron című filmet vetítik, amelynek története Olaszországban játszódik, fekete-fehérben láthatjuk a turisták legkedveltebb útvonalait Jávor Pál, Kabos Gyula és Ágay Irén remek színészek szereplésével.Jávor Pál | fotó: Fortepan

A filmvetítésen való részvétel ingyenes, azonban a járványügyi szabályozások miatt a helyek száma korlátozott, ezért a részvétel helyfoglaláshoz kötött, érdeklődni a 0744-475147-es telefonszámon lehet.

Az aktuális járványügyi szabályok értelmében a filmvetítésen azok vehetnek részt, akik rendelkeznek oltási igazolvánnyal, kigyógyultak a koronavírus-megbetegedésből és ezt bizonyítani tudják 15 nappal korábban kiállított, de 180 napnál nem régebbi igazolással vagy 72 óránál nem régebbi RT-PCR, illetve 48 óránál nem régebbi gyorsteszt negatív eredményét mutatják fel. Maszk viselése a vetítés teljes ideje alatt kötelező.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?