Fesztivál a fesztiválban – a Festum Varadinum keretében szervezik a HolnapUtán Fesztivált

Saját produkciókkal, több vendégelőadással és akusztikus rockkoncerttel készül a nagyváradi Szigligeti Színház az idei HolnapUtán Fesztiválra. Az immár 11. alkalommal megrendezendő kulturális eseményt ezúttal a Festum Varadinum keretében szervezik meg május 13. és 18. között.

Fotó: Szigligeti Színház

A színház szerdai közleménye alapján társulatuk egy saját produkcióval, a Csinibaba című zenés vígjátékkal nyitja meg május 13-án a fesztivált. Az előadást a Szigligeti Társulat művészeti vezetője, Novák Eszter állítja nagyszínpadra, és mint írják: a közönségre igazi szórakozás, nevetés és együtt éneklés vár.

Ugyancsak a Szigligeti Színház nagyterme add majd otthont a vendégelőadásoknak is. Május 15-én a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata A hegedűs a háztetűn című világsikerű musicallel érkezik, majd 16-án a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata mutatja be A doktor úr című zenés vígjátékot. A szöveg Molnár Ferenc fiatalkori, első színpadi műve, ám páratlan drámatechnikája, fordulatos szerkesztése és ironikusan elrajzolt vígjátéki karakterei már ebben is megtalálhatók.

A Toma Miklós Társulat zenés vígjátékkal érkezik | Fotó: Szigligeti Színház

Lesznek előadások a Transilvania Színpadon is. Ott adja majd elő román nyelven Florian Zeller A fiú című előadását a nagyváradi Regina Maria Színház Iosif Vulcan Társulata május 14-én, majd másnap Patrick Süskind A nagybőgő című szövegéből Klem Viktor rendezett és játszik ott monodrámát. Ugyanott adják elő A féreg című előadást is, amelyet Kovács D. Dániel rendező vitt színpadra.

A Transilvania Színpadon adja elő Boris Vian Birodalomépítők, avagy A Schmürz című drámája alapján született előadását a Nagyvárad Táncegyüttes is március 17-én, az Árkádia Színpadon pedig március 14-én Móricz Zsigmond Árvácska című regényéből létrehozott azonos című előadását mutatja be a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem másodéves magiszteri bábszínész osztálya.

Bemutatják az Árvácskát is | Fotó: Szigligeti Színház

A fesztivált akusztikus koncert teszi teljessé: az a magyarországi Carson Coma rockzenekar érkezik tel érkezik a Szigligeti Színház nagytermébe május 17-én, amelynek tagjai olykor a torzított gitárok helyett az akusztikus gitárokat, a dobfelszerelés helyett pedig a tamburint választják, és kisebb csoportokba tömörülve indulnak el játszani. Az elmúlt öt évben kiadtak három nagylemezt (lassan négyet) és végigkoncertezték Magyarországot.

A Szigligeti Színház közleménye alapján kétféle HolnapUtán-bérletet hirdettek meg az idei fesztiválra. Az egyik bérlettípus 5 előadást tartalmaz, ezek a következők: Hegedűs a háztetőn, A doktor úr, Én, a féreg, Árvácska, A nagybőgő. Ára 125 lej. A másik bérlettípusban három előadás található, mégpedig a Hegedűs a háztetőn, A doktor úr és A Schmürz, ennek ára 75 lej. Jegyek már kaphatók a színház jegypénztárában és online, a szigligeti.biletmaster.ro weboldalon. Bérletvásárlásra csak jegypénztárban van lehetőség.

A Festum Varadinum rendezvénysorozatot, mint ismeretes, idén május 7. és 21. között rendezik Nagyváradon.

A szatmári társulat A hegedűs a háztetőn című produkcióval érkezik | Fotó: Szigligeti Színház

A 11. HolnapUtán Fesztivál programja:

  • Május 13., szombat, 17:00 óra, Szigligeti Színház, nagyterem: Márton Gyula: CSINIBABA, Szigligeti Társulat
  • Május 14., vasárnap, 17:00 óra, Árkádia Színpad: Móricz Zsigmond: ÁRVÁCSKA, Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem
  • Május 14., vasárnap, 19:00 óra, Transilvania Színpad: Florian Zeller: A FIÚ (román nyelven), Nagyváradi Regina Maria Színház Iosif Vulcan Társulata
  • Május 15., hétfő, 17:00, Transilvania Színpad: Patrick Süskind: A NAGYBŐGŐ, Monodráma Klem Viktor előadásában
  • Május 15., hétfő, 19:00, Szigligeti Színház, nagyterem: Sheldon Harnick-Jerry Bock-Joseph Stein: HEGEDŰS A HÁZTETŐN, Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata
  • Május 16., kedd, 19:00, Szigligeti Színház, nagyterem: Molnár Ferenc-Kellér Dezső-Zerkovitz Béla: A DOKTOR ÚR, Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata
  • Május 17., szerda, 17:00, Transilvania Színpad: Boris Vian: A SCHMÜRZ, Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese
  • Május 17., szerda, 20:30, Szigligeti Színház, nagyterem: CARSON COMA AKUSZTIK koncert
  • Május 18., csütörtök, 19:00, Transilvania Színpad: Kárpáti Péter: ÉN, A FÉREG, Szigligeti Társulat
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?