Előadássorozattal avatja fel új stúdióját a nagyváradi Szigligeti Színház

„Beveszi” az egykori Transilvania mozi felújított és színházi stúdióvá alakított termét a Szigligeti Színház. Márciusban ötnapos előadás- és rendezvénysorozattal avatja fel az új, modern játékteret.

A stúdióavató első napján, március 8-án pezsgővel várják Játék a kastélyban című előadásuk közönségét a Bémer (ma Ferdinand) téri terembe. Molnár Ferenc klasszikus vígjátékából Balogh Attila színművész rendezett előadást, amelyet nagy sikerrel játszik a társulat már tavaly május óta. Az előadást borkóstoló követi.

Fotó: Szigligeti Színház

A második napon, március 9-én az utóbbi évek egyik legsikeresebb előadását, a Bányavirágot tekintheti meg újra a nagyérdemű. Székely Csaba tragikomikus szövegét Hunyadi István színművész vitte színre még 2016-ban. Azóta a szereposztás részben többször is változott, de az előadás sikere töretlen: már több mint ötvenszer játszották.

Március 10-én a Nagyvárad Táncegyüttes új bemutatóval jelentkezik. Boris Vian A birodalomépítők című drámáján alapul A Schmürz című kortárstánc-előadást Györfi Csaba alkalmazta táncszínpadra. A meghökkentő vizualitású fizikai színházi produkcióban a táncegyüttes kortárs tagozata vesz részt.

Március 11-én Székely Csaba Bányavidék-trilógiájának második részét, a Bányavakságot játssza a Szigligeti Társulat. Az előadást szintén Hunyadi István rendezte, bemutatója 2018 nyarán volt.

Március 12-én a szintén nagy sikerrel futó, már több mint harmincszor játszott A tigrist nézheti újra a publikum az új helyszínen. Gianina Cărbunariu szövegét Tóth Tünde színművész vitte színpadra. A történet szerint egy szibériai tigris elszabadul egy kisváros állatkertjéből – de mint azt a közönség már tudja, az előadásban az egyetlen veszélyes lény maga az ember.

A 12-ei előadást kerekasztal-beszélgetés követi, amelyen a stúdióelőadások rendezői is részt vesznek. A közönségtalálkozóval egybekötött beszélgetés témáját az alternatív színházi terek adják – felidézik a Szigligeti Színház nagyszínpadon kívüli játéktereinek történetét, és ismertetik „stúdiós” jelenüket is.

Mindazok, akik a legalább három előadásra egyszerre vesznek jegyet, egy belépőért csak 10 lejt kell fizetniük. A kedvezményre csak a személyesen, a jegypénztárban vásárlók jogosultak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?