Drámafelolvasással ünnepli a magyar dráma napját a Szigligeti Színház

Felolvasószínházi eseményt és sajtóbeszélgetést szervez a Szigligeti Színház 2022. szeptember 21-én, a magyar dráma napján, 18 órától a színházban – tájékoztat az intézmény közleményében.

Az eseményen a Szigligeti Színház színművészei olvassák fel Mihály Zsombor A helyi című drámáját, amely a nagyváradi Szigligeti Színház, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem közösen meghirdetett, DráMÁzat elnevezésű drámaírói pályázatának Debüt kategóriájában ért el első helyezést 2021-ben. Mihály Zsombor Székelyudvarhelyen született, harmincöt éves. Egyetemi tanulmányait Kolozsváron végezte, újságírást és informatikát tanult. Jelenleg Budapesten él.

A nagyváradi színház | Fotó: Facebook

A darab a nyilvánosság erejének, valamint a sajtó, és elsősorban a helyi lapok helyzetének problémáját veti fel, és ez lesz a témája a felolvasást követő beszélgetésnek is, amelyre a nagyváradi és környéki sajtó képviselőit is meghívtuk. Hogyan találhat helyet magának a helyi sajtó az internet, a közösségi oldalak világában, hogyan maradhat releváns a közösség számára? Hogyan változott, alakult a jelentősége az elmúlt időszakban, és mit várhatunk a jövőben? Ilyen és hasonló kérdésekre keressük a választ közösen.

A beszélgetés moderátora Bozsódi-Nagy Orsolya, a Szigligeti Színház irodalmi titkára, a vita elindítója Szűcs László, a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének elnöke, a beszélgetőpartnerek pedig a helyi újságírók lesznek. A felolvasásra és az azt követő beszélgetésre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?