A nagyváradi Sonnenfeld-palota felújítása miatt bezárják a Szigligeti Stúdiót

Hét év, 30 bemutatott előadás és több tucat közösségi megmozdulás után, a Sonnenfeld palota átfogó felújítási munkálatai miatt, átmenetileg bezárja kapuit a nagyváradi Szigligeti Stúdió, a Szigligeti Színház kulturális-közösségi alkotóműhelye. A közönség utoljára március 4-7. között látogathatja az egykori nyomdaépületből kialakított multifunkcionális központban megszervezett előadásokat, tájékoztatott közleményében a nagyváradi színház.

A Búcsú a Szigligeti Stúdiótól programsorozatban a Szigligeti Társulat két új bemutatója, illetve a Nagyvárad Táncegyüttes előadása kapott helyet, az érdeklődők ugyanakkor virtuális kiállítást is láthatnak a színház közösségimédia-felületein az elmúlt években a stúdióban megszervezett programokról, illetve előadásokról.

A szervezők ehhez kapcsolódóan felhívást intéznek a nézőkhöz: mindazok, akik legalább három, a Szigligeti Stúdióban készült saját fényképet küldenek be, ajándékjegyet kapnak, amelyet a Szigligeti Színház társulatainak valamely előadására válthatnak be a 2020/2021-es évadban. A fényképeket a színház Facebook-oldalán vagy a pr@szigligeti.ro címre várják.

Fotó: Szigligeti Színház

A nagyváradi Szigligeti Színház stúdióépületének felújítási munkálatai 2013-ban indultak. A Szigligeti Stúdió első előadását 2014-ben tartották, a kulturális központ átadójára a földszint teljes körű felújítását követően, 2015-ben került sor. A Szigligeti Stúdió lehetőséget biztosított arra, hogy a társulatok sokkal gazdagabb repertoárt építsenek fel, ezt bizonyítja, hogy a működés hat éve alatt 30 produkciót mutattak be a Szigligeti Stúdióban a színház társulatai. Közleményében a teátrum emlékeztet, az előadások és próbafolyamatok mellett a Szigligeti Stúdió terei adtak teret a színház saját fesztiváljainak, ugyanakkor a Várad Kulturális Folyóirattal, illetve a Holnap Kulturális Egyesülettel együttműködésben számos irodalmi eseményre, fesztiválra, könyvbemutatóra is sor került.

A Szigligeti Stúdió 2017-ben újabb emelettel bővült, így a Nagyvárad Táncegyüttesnek egy minden követelménynek megfelelő balett-terme, illetve újabb előadótér állt rendelkezésére. A Szigligeti Stúdióban ugyanakkor díszlet- és jelmezraktárt, illetve műhelyt is kialakítottak, így minden olyan funkciót elláthattak itt, amely a fenntartó által biztosított helyszíneken korábban nem volt lehetséges.

A stúdiónak is helyet adó Sonnenfeld-palotát az Iskola Alapítvány vásárolta meg, hogy nagyváradi magyar kulturális központot hozzon létre. A Sonnenfeld-palota felújítását követően, remélhetően a Szigligeti Stúdió teljes mértékben visszaköltözhet az épületbe.

Új jegypénztár nyílik a Sas-palotában

A Fekete Sas-palotában található Árkádia Színpad mellett nyit új jegypénztárt a Szigligeti Színház.  A március elsejétől működő új értékesítési pont a Szigligeti Színház főépületében található jegypénztár nyitvatartási idejét egészíti ki, és megkönnyíti a jegyvásárlást mindazoknak, akik az Árkádia Színpadon szervezett előadásokra érkeznek.

Kapcsolódók

Kimaradt?