Kettős évfordulót ünnepel a nagyváradi Szigligeti Színház

Előadásokkal, online premierrel és kísérő programokkal ünnepli alapításának százhuszadik és újjászervezésének tizedik évfordulóját a nagyváradi Szigligeti Színház – közölte hétfőn a teátrum.

Az idei jubileumi évad októberben a Hamlet című előadás díszbemutatójával kezdődött, akkor az 1900. október 15-ei színházmegnyitóra emlékeztek a színház munkatársai és a közönség.

A január 23. és 31. közötti jubileumi hét programja a decemberben bemutatott Kabaré 120 című előadással kezdődik. A Novák Eszter által rendezett produkció kétórányi kikapcsolódást és felhőtlen szórakozást ígér. Január 24-én az utóbbi évek legsikeresebb és legtöbbet műsorra tűzött produkcióját, a Bányavirágot láthatja a közönség.

Szintén január 24-én lesz a Magyar Színházak XXXII. Kisvárdai Fesztiválja fődíjas előadásának, a Lila ákácnak az online premierje. Január 29-én a nyáron bemutatott könnyed komédiát, a Főnixtervet tekinthetik meg az érdeklődők a színház nagytermében. Január 30-án a szatmárnémeti Harag György Társulattal koprodukcióban készült Gyerekjáték című drámát tűzik műsorra.Jelenat a nagysikerű Lila akác előadásból | Fotó: Szigligeti Színház

A jubileumi hét programját nyílt próbák és rendhagyó tanórák gazdagítják, de lesz január 27-én egy kerekasztal-beszélgetés is, amelyen a színház egykori és jelenlegi vezetői az elmúlt tíz év sikereit idézik fel. A beszélgetésen szó esik az önállósodási törekvésről, arról, hogy a változást hogyan élték meg a társulati tagok. Ezt követően Czvikker Katalin főigazgató Szépélet című drámáját láthatja a közönség Novák Eszter rendezésében.

Tíz évvel ezelőtt újraalapították és önálló intézménnyé szervezték a nagyváradi magyar színházat, amely korábban a román társulattal együtt alkotott közös intézményt. A Szigligeti Színházban működik a Szigligeti Társulat mellett a Lilliput bábtársulat, valamint a Nagyvárad Táncegyüttes is.

Kapcsolódók

Kimaradt?