Kerelőszentpálon általános iskolát, Erdőszentgyörgyön új sportcsarnokot avattak

„A sport összehozza a gyerekeket, felnőtteket, közösségeket alakít ki, erős identitást ad. Nincs ennél nagyobb közösségteremtő erő” – hangsúlyozta a Maros Megyei Tanács elnöke, Péter Ferenc pénteken Erdőszentgyörgyön az új sportcsarnok megnyitóján.

Az Országos Beruházási Társaság (CNI) finanszírozásával megvalósult beruházás 1445 négyzetméter alapterületű, 11 méter magas, 180 férőhelyes lelátóval rendelkezik és a pályát úgy alakították ki, hogy kézilabda-, röplabda-, tenisz- és kosárlabda-meccsek lejátszására is alkalmas legyen.

Az ünnepségen jelen lévő Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, miniszterelnök-helyettes elmondta, azt a feladatot kapták a magyar emberektől, hogy az életüket jobbá és kiszámíthatóbbá tegyék, olyan feltételeket biztosítsanak számukra, fiataloknak, középkorúaknak, időseknek egyaránt, amelyek lehetővé teszik a boldogulást a szülőföldön. Ezt a célt szolgálja a ma átadott két új beruházás is, a sport a csapatszellemet erősíti, az iskolában a jövőre készítik fel a gyerekeket.

Cseke Attila, fejlesztési miniszter kifejtette, 2021-től, amióta kormányon van az RMDSZ 96 új, sportlétesítményt adtak át, több mint 300 pedig kivitelezés alatt áll.

Csibi Attila polgármester a gyerekekhez beszélt, akiket arra kért, hogy vigyázzanak az épületre, lakják be szeretettel és számos mérkőzéssel. Ezt követően Cseke Attila, fejlesztési miniszter kezdőrúgásával rövid focimérkőzésre került sor.

Kerelőszentpálon a községközpont felújított általános iskoláját adták át. A közel 3 millió eurós beruház átadásán a Maros Megyei Tanács elnöke, Péter Ferenc kifejtette, a munka sosem hiábavaló, a befektetett energia mindig megtérül, ha mindenki ugyanabba az irányba húzza a szekeret. Az elmúlt időszakban jelentős fejlesztések történtek a községben.

Cseke Attila fejlesztési miniszter további támogatásáról biztosította a helyi önkormányzatot, mert az a közösség, amelyik tudja, hogy mit akar, meg is tudja valósítani azokat.

Az ünnepség a tavaly átadott, teljesen felújított Művelődési Otthonban zárult helybéli iskolások kulturális műsorával, közölte a Maros Megyei Tanács sajtóirodája.

Kapcsolódók

Kimaradt?

banner_c9R6XLX8_banner_uAfkoMzW_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_1920x1100.jpg
banner_mPvSBO0F_banner_8CGaT4FL_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_580x1100.jpg