Aláírták a Maros megyei hulladéktározó kezelésére vonatkozó szerződést

Csütörtök délelőtt a Maros megyei önkormányzat kistermében Péter Ferenc megyei tanácselnök aláírta a kerelőszentpáli hulladéklerakó működtetését elnyerő társulás, az Iridex Group Import Kft. és Servicii Salubritate Bucuresti Rt. között létrejött szerződést.

A Maros megyei önkormányzat a szeptember 29-i ülésen fogadta el a döntést, miszerint a bukaresti céggel szerződést kötnek, hogy a vállalat a rendelkezésére álló 84 nap alatt megszerezze a szükséges engedélyeket, amelyek a tevékenység elindításához szükségesek.A 8 éves szerződés a hulladéklerakó működtetése mellett azt is tartalmazza, hogy a szolgáltatónak biztosítania kell a hulladék szállítását a mezőrücsi, dicsőszentmártoni, balavásári és ákosfalvi átrakó, illetve válogató állomásokról. A szerződés összértéke 99.188.922,08 lej.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Maros megyében az egyetlen európai uniós normáknak is megfelelő hulladéklerakó Segesváron található, oda hordják a megye hulladékát, így a marosvásárhelyit is. Ám az két-három hónapon belül betelik, a legközelebbi szemétlerakat pedig Hargita megyében található.

A Kerelőszentpál közelében található terület – távol a lakott településektől a dombok mögött – 31,14 hektáron fekszik. Abból 24,88 hektár a raktárak, a tisztító berendezések és az adminisztrációs részleg kap helyet, 6.26 hektárnyi területet a mechanikai-biológiai kezelésre használnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?