Elhunyt Csifó János, a Marosvásárhelyi Rádió nyugalmazott szerkesztője

Életének 89. évében elhunyt Csifó János MÚRE nívódíjas rádiós. A Marosvásárhelyi Rádió nyugalmazott szerkesztője  Csifó János újságíró, szerkesztő 1935. január 31-én született Medgyesen. A kolozsvári BBTE-n diplomázott, egyetemistaként a Kolozsvári Rádió diákszerkesztője, külső munkatársa volt.

A Marosvásárhelyi Rádió közösségi oldalán közzétett információk szerint Csifó János 1961-től – négy éves kényszerszünettel – nyugdíjazásáig (1998) a Marosvásárhelyi Rádió riportere, szerkesztője, rádiójátékok, meseadaptációk, ankétok összeállítója, a Megy a magnó…portréműsorok készítője. Hangját őrzi a Marosvásárhelyi Rádió archívuma, gyakran hallgatható az Aranyszalagtár című műsorban. 

Fotó: Marosvásárhelyi Rádió

Egy vele készült interjúban elmondta, a Marosvásárhelyi Rádiónál előbb ifjúsági műsorokkal, majd "Barangoló mikrofonnal" foglalkozott. Mindt mondta a riportok elkészítésénél arra törekedett, hogy ezek időtartama összesen ne haladja meg a 15 percet, 3-4 riporter dolgozzon rajta és a hanganyagban az is benne legyen, ahogyan a készítők körülülik a mikrofont a stúdióban és meséljék el a munkafolyamat érdekesebb vonzatait is, így téve színesebbé a riportokat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?