Az európai sportújságírók legjobbjai között a Marosvásárhelyi Rádió szerkesztője

A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség, az AIPS közzétette a 2023-as év legjobb alkotásainak kontinentális rangsorát. A rádiós anyagok kategóriában Szép Zoltán a legjobb tíz újságíró között nyolcadikként szerepel.

A Marosvásárhelyi Rádió sportriportere az „Erdélyi ötkarikás történetek” című sorozattal pályázott az AIPS Sport Media Awards Médiadíjára, ahol előbb bekerült a világ 32 legjobb alkotása közé. Szép Zoltán munkája mellett, egy másik romániai, ismert sportújságíró, Ovidiu Ioanițoaia podcastje a „Prietenii lui Ovidiu” is felkerült az úgynevezett Longlistre, de az európai rangsorban már nem volt a legjobb tíz között – írja honlapján a Marosvásárhelyi Rádió.Fotó: Szép Zoltán Facebook oldalaAz AIPS zsűrije végül a chilei Cristian Arcos, Colo Colo 73: 50 Years of an Unforgettable Team című hangzóját találta a legjobbnak. Európában a legjobb rádiós alkotás a brit Adam Leventhal és Adonis Pratsides, Football on Turkey’s Fault Line nevű anyag lett.

A 2023-as kiadásra 140 országból összesen 1887 pályamű érkezett be. A kontinentális rangsor a pályázók nemzetiségét veszi figyelembe, nem pedig azt, hogy a műveket milyen sajtóorgánumban jelentették meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?