Cate Blanchett veheti át idén az első nemzetközi Goya-díjat Spanyolországban

Cate Blanchett ausztrál színésznő veheti át elsőként a nemzetközi Goya-díjat, amely a legrangosabb spanyol filmes kitüntetés idén létrehozott új kategóriája.

A spanyol filmakadémia azért döntött a már meglévő 27 kategória bővítése mellett, hogy elismerje azokat a személyiségeket, akik munkájukkal hozzájárultak ehhez „a kultúrákat és nézőket a világ minden tájáról egyesítő” művészeti ághoz.

A kitüntetés bejelentéséről szóló közleményben a filmes testület hangsúlyozta: a kétszeres Oscar-díjas Cate Blanchett világszerte az egyik legkeresettebb, tisztelt és szeretett művész, akinek felejthetetlen alakításai „emlékezetünk és jelenünk részei”.Cate Blanchette | Fotó: Wikipédia

A filmsztár személyesen veszi át az elismerést a jövő hétvégi díjátadó ceremónián Valenciában. Tavaly a koronavírus-járvány miatt virtuálisan tartották meg az ünnepséget.

A 36. alkalommal kiosztandó Goya-díjra a legtöbb, húsz jelölést Fernando León de Aranoa A jó főnök című filmje kapta, amelyben Javier Bardem játssza a főszerepet. Nyolc kategóriában versenyez Pedro Almodóvar Párhuzamos anyák című alkotása Penélope Cruz főszereplésével.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?