banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

Bálteremmé változik a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagyterme 

Elő lehet venni a hölgyeknek az estélyi ruhát, az uraknak a frakkot vagy elegáns fekete öltönyt picus nyakkendővel, ugyanis Marosvásárhelyen, a Kultúrpalotában szervezik meg idén is a Palota Bált. 

November 22-én kerül sor az ősz egyik legelőkelőbb eseményére - jelentették be sajtóértekezleten a szervezők. Cristina Manoilă és Ovidiu Maior főszervezők mellett jelen volt a Dance Art klub vezetője, Somodi Katalin illetve György Levente a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia igazgatója. 

A szerző felvétele

Ovidiu Maior közölte, a bál idei meghívott szólistái: Rodica Vica bécsi szopránénekes és Alin Stoica operaénekes, tenor a Bukaresti Opera tagja. A Marosvásárhelyi Állami Filharmónia szimfonikus zenekarát Pablo Boggiano argentin karmester vezényli. 

Cristina Manoilă hozzátette, hogy ötven zenész adja majd elő a Strauss darabokat, amelyekre a résztvevők is keringőzhetnek.  

A hetedik kiadás különlegessége, hogy fellép a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia kórusa is György Levente vezényletével.

Fotó: szervezők

Mint minden alkalommal, a szervezők ezúttal is adományra gyűjtenek

A korábbi években festményre való pénzt gyűjtöttek, amit a Maros Megyei Múzeumnak ajándékoztak, és amely jelenleg is Kultúrpalotában van kiállítva. Egy másik évben az 1500-as években megjelent könyvet vásároltak a Maros Megyei Könyvtárnak, nagyértékű hegedűt adományoztak a Művészeti Líceumnak, és Németországban nyomtatott kottákat a filharmóniának. Hector Belrioz Fantasztikus szimfóniája, Wolfgang Amadeus Mozart 36., illetve 41. szimfóniája, valamint Ludwig van Beethoven 6. szimfóniája partitúrájával gazdagodott az intézmény. A kottákat egy németországi nyomdától rendelték meg, darabját 300 és 800 euró közötti áron.

Idén az ovisoknak gyűjtenek múzeumi belépőjegyre, amelyet majd a Természetrajzi múzeumban használhatnak fel. A szervezők elmondták, a tanfelügyelőséggel közösen találják ki majd azt a rendszert, ami alapján gyakorlatba ültethető az elképzelés. 

Somodi Katalin közölte, a rendezvényen fellép a Dance Art két 11 esztendős országos bajnoka, de lesznek kisebbek is és idősebbek is, akik táncukkal elkápráztatják a nézőket. De közös táncra is várják a résztvevőket. 

György Levente, a filharmónia igazgatója közölte, ezúttal karmesteri minőségében lép fel, hiszen fontosnak tartotta, hogy a kórus előadása is emelje az est fényét.   

A bálra a belépés ingyenes, de a helyek száma korlátozott. Mivel a nagytermet átalakítják és az ülőhelyek egy részét elmozdítják, legtöbb 370 személy fér el kényelmesen. Így előzetes helyfoglalás szükséges.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?