banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

AniMates- Animációs filmek fesztiválja Kolozsváron

A Kolozsvári Sapientia EMTE Média Tanszéke idén előszőr ad otthont az AniMates elnevezésű, animációs filmeknek szentelt fesztiválnak október 11–13. között.

Az AniMates fesztivál célja, hogy összehozza az európai animációs műhelyeket és az animáció kedvelőit (különös tekintettel a magyar és román animációra), és népszerűsítse az animációban rejlő kifejezési lehetőségeket a nagyközönség körében. A résztvevő hallgatók észt származású animációs filmrendezőktől tanulhatnak, emellett pedig készülnek filmvetítésekkel, koncerttel és gyerekprogrammal is.

Fotó: Műanyag égbolt

Az első kolozsvári AniMates fesztivál hivatalos megnyitójára október 11-én 16 órától kerül sor, majd workshopok lesznek a résztvevő animációs iskolák képviselőivel. 19 órától észt animációé lesz a főszerep: Kaspar Jancis, Sander Joon és Lucija Mrzljak filmjeit vetítik a rendezők jelenlétében, akik utána az érdeklődők kérdéseire is szívesen válaszolnak.

Október 12-én, szombaton 10 órától animációs workshopok lesznek Kaspar Jancis, Sander Joon and Lucija Mrzljak észt rendezőkkel, 15 órától pedig a That's What She Said - az Animation Festival Network válogatásának vetítésére kerül sor női alkotók animációiból. 17 órától az Öko-disztópiák az animációs filmben című program keretében vetítik a Műanyag égbolt (2023) című egész estés animációs filmet, amely után beszélgetésre invitálják a nézőket. 21 órától a fesztivál díjátadójára kerül sor, majd egy fergeteges FUNKorporation koncerten bulizhatnak az érdeklődők, amelyet animációs látványelemek színesítenek majd.

Október 13-án, vasárnak 11 órától családi programmal várják az érdeklődőket: Best of Primanima vetítés és gyakorlati betekintés lesz az animáció világába. 18 órától Gauder Áron és Novák Erik: Nyócker! (2004) című filmjét vetítik majd.

Az esemény ingyenes, minden érdeklődő számára nyitott. Bővebb információk elérhetőek a fesztivál Facebook és Instagram oldalain.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?