banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

 „Az igazság békét teremt” – Több ezer ember fogadta lelkébe az Ars Sacra fesztivál üzenetét

Véget ért a nagyszebeni Ars Sacra fesztivál. Az eseménysorozat kilenc napja az önvizsgálatról, a szakrális kultúráról, a szépről, a jó- és az igazi értékekhez való visszatérésről szólt.

A nagyszebeni Ars Sacra fesztivál utolsó napja keresztek egyedülálló gyűjteményének bemutatásával kezdődött a Constituției utcai ortodox templomban. Cseresznyefából több mint 80 keresztet készített Vasile Davidoiu ortodox pap, a megnyitón el is magyarázta, hogy melyik kereszt mit szimbolizál és mely kultúrából való. A belvárosi Székesegyházban a Timotei Popovici Kórus hangversenyét hallgatta meg több száz személy. A rendezvény utolsó eseménye Erich Türk orgonaművész rendkívüli előadása volt, amely méltó zárszója volt a második alkalommal megszervezett fesztiválnak.ú

Forrás: Ars Sacra fesztivál

A fesztivál kilenc napja alatt számos kiállítás nyílt meg, amelyek közül néhány ma is megtekinthető. A tárlatvezetések több mint száz résztvevőnek nyújtottak mélyebb és pontosabb betekintést Nagyszeben keresztény történelmébe. A Nyitott Templomok Napján sok kíváncsi személy látogathatta meg a, számukra eddig ismeretlen templomokat vagy a zsinagógát. Megismerkedhettek, ugyanakkor a különböző felekezetű papokkal, lelkipásztorokkal, akik idegenvezetéssel és magyarázatokkal szolgáltak a templomokról, illetve a közösségeikről. Az irodalmi-zenei előadások és a koncertek mély érzelmű pillanatokat szereztek a jelenlévőknek.

A nagyszebeni Ars SACRA fesztivál legszebb eredménye, viszont az volt, hogy az „Igazság békét teremt” mottó által közvetített üzenetet a több ezer résztvevő megértette és a lelkébe fogadta. A kilenc nap az önvizsgálatról, a szakrális kultúráról, a szépről, a jó- és az igazi értékekhez való visszatérésről szólt – fogalmaztak közleményükben a szervezők.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?