A kolozsvári és a sepsiszentgyörgyi színházak előadásai is szerepelnek az Országos Színházi Fesztiválon

A kolozsvári és a sepsiszentgyörgyi magyar színházak előadásait is beválogatták a 32. Országos Színházi Fesztiválra, amelyet Bukarestben rendeznek meg november 5. és 13. között – közölte a Román Színházi Szövetség.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház két produkcióját hívták meg: bemutatják Bukarestben Shakespeare Hamletjét Tompa Gábor rendezésében és Eugen Ionesco Macbett című darabját, amelyet Silviu Purcărete rendezett.

Hamlet szerepében Vecsei H. Miklós | Fotó: Bíró István / Kolozsvári Állami Magyar Színház

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház szintén két produkcióval szerepel: előadják a fesztiválon a Jógyerekek képeskönyve című junk-operát Hegymegi Máté rendezésében, valamint Stefan Arsenijevic, Srdjan Koljevic és Bojan Vuletic Szerelem és más bűntények című darabját, amely Arsenijevic azonos című filmje alapján készült, és a román Theodor-Cristian Popescu állította színpadra.

Sepsiszentgyörgyről egy harmadik előadás is érkezik a seregszemlére, mivel a programba beválogatták az M Stúdió mozgásszínház Are we human or are we dancers? (Emberek vagy táncosok vagyunk?) című produkcióját, amely Ioana Marchidan koncepciója és koreográfiája alapján készült.

Szerelem és más bűntények | Fotó: Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház

A fesztiválon játszani fogják a Nagy Botond rendezte Hazatérés című előadást is, amely Matei Vișniec román drámaíró műve alapján készült a suceavai Matei Vișniec Színházban.

A válogatók közölték, hogy mivel minden színház eredetileg két produkcióval pályázhatott, több mint 100 előadást tekintettek meg az előző, 2021–2022-es évadból, és így alakították ki a fesztivál programját.

A fesztiválra tíz külföldi produkciót is meghívtak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?