A jubiláló Lipcsei Márta költővel találkozhatnak a nagyváradiak

Lipcsei Márta költő lesz a Várad kulturális folyóirat soron következő író-olvasó találkozójának vendége. A rendezvény május 24-én, szerdán 17 órakor kezdődik a Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtár második emeleti tanácstermében.

A 2002-ben indult folyóirat egyik alapítója és egykori szerkesztője Kovács Mártaként született Nagyváradon 1943. május 3-án, szülővárosában érettségizett, a kolozsvári egyetemen fizika-kémia szakot végzett, évtizedeken át tanított a baragáni Feteștiben, a székelyföldi Csíkszeredában, valamint a szülővárosában.

Tizenöt könyve jelent meg, köztük egy-egy drámakötete magyarul és románul, illetve egy meséskönyv. A felnőtteknek szóló legutóbbi három: Időkristályok, Vírusrózsa, Lélegző nyugalom a budapesti Hungarovox Kiadónál. Az író mind a három kötetével megismerkedhetnek az érdeklődők, ha elmennek a Rhédey-kertbeli könyvtárba szerda délután.

A költővel való találkozóra, beszélgetésre mindenkit szeretettel vár a szerkesztőség. Az eseményen a Várad folyóirat legutóbbi lapszámát is bemutatják.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?