Mózes Károly-díjjal ismerték el az egészségügyi ápolók munkáját

Három Bihar megyei és egy szatmári ápoló vehette át idén a dr. Mózes Károlyról elnevezett díjat. A nagyváradi eseményen hagyományosan részt vett a híres orvos Izraelben élő fia, Mózes Gábor, de tiszteletét tette Alexandru Rafila egészségügyi miniszter és az elismerést 2011-ben megalapító Cseke Attila, jelenlegi fejlesztési miniszter is.

Átadták a dr. Mózes Károlyról elnevezett díjakat | Fotó: Nagyváradi Polgármesteri Hivatal

A Bihar megyei Egészségért Alapítvány, az Egészségügyi nővérek és Szülésznők Partiumi Alapítványának területi rendjével partnerségben – a nagyváradi és a Bihar megyei önkormányzatok támogatásával – szervezett szombati díjátadón Mariana Mariant (Szatmárnémeti Sürgősségi Kórház), Sánta Enikőt (Margittai Pop Mircea Kórház), Daniela Fora (Élesdi Városi Kórház) és Csirák Emíliát (Bihar Megyei Sürgősségi Kórház) tüntették ki.

Az esemény alkalmával úgy Cseke Attila, mint Alexandru Rafila méltatta az ápolók betegellátás érdekében tett áldozatos munkáját. „Szerintem ennek a díjnak a legfontosabb üzenete, hogy mindnyájan képesek vagyunk valamit alkotni és magunk után hagyni a saját magunk szakmájában” – vélekedett Cseke.

A dr. Mózes Károlyról elnevezett díjat Cseke Attila még egészségügyi miniszterként alapította. Azóta minden évben három bihari és egy szomszédos megyében dolgozónak ítélik meg ezt az elismerést. Dr. Mózes Károly alapította a váradi nővérképzőt, A betegápolás technikája című könyvét pedig máig használják.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?