A Sex Pistols volt énekese bejelentkezett az Eurovízióra

John Lyndon jelenlegi, Public Image Ltd nevű zenekarával Írországot képviselné, írta meg a vg.hu.

A Sex Pistolsban még Johnny Rotten művésznéven éneklő John Lydon életművét és az Euróvíziós Dalfesztivál szellemiségét a legtöbben elég nehezen tudnák összekapcsolni. Így akár arra is gondolhatunk a bejelentés apropóján, hogy provokálni vagy botrányt okozni készül a 45 éve a világot felforgató egykori punk, de valószínűleg ezúttal nem erről van szó.John Lyndon | Fotó: Wikipedia

A PiL új, Hawaii című dala ugyanis egy szerelmes levél John Lydon feleségének, aki Alzheimer-kórban szenved. „Mindenkinek ajánlom, aki nehéz időszakokon megy keresztül azzal, akit a legjobban szeret – mondta a számról Lydon, aki azt is hozzátette: Ez egyben a remény üzenete is, hogy végül a szeretet mindent legyőz."

A zenekar Írországot szeretné képviselni a dallal. Ahhoz, hogy ezt megtehesse, februárban egy televíziós versenyen kell először győznie.

A 2023-as Eurovíziós Dalfesztivál helyszíne Kijev lenne, miután 2022-ben az ukrán Kalush Orchestra nyerte a 20220-es döntőt a Stefania című számával, ott a háború miatt most nem lehet megtartani. A tavalyi második helyezett Nagy-Britannia lett, konkrétan Sam Ryder, így végül májusban Liverpool ad otthont a döntőnek. Idén egyébként már olyan országokból is lehet szavazni az Eurovíziós Dalfesztivál versenyzőire, amelyek nem vesznek részt a versenyben.

Ukrajna címvédésre készül: egy óvóhelyként szolgáló metróállomásról jelentették be decemberben, hogy az országot a Tvorchi nevű, elektronikus zenét játszó duó fogja képviselni a Heart of Steel című dallal.

Kapcsolódók

Kimaradt?