Jóváhagyta Románia részvételét a 2023-as Eurovíziós Dalfesztiválon a TVR igazgatótanácsa

A Román Televízió (TVR) igazgatótanácsa pénteken egyöntetű szavazással jóváhagyta Románia részvételét az Eurovíziós Dalfesztivál 2023-as kiadásán, amit jövő májusban szerveznek Nagy-Britanniában.

A közszolgálati televízió pénteki közleményében rámutat, hogy az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségétől (EBU) kapott meghívás értelmében szeptember 15-éig lehet a részvételi szándékot jelezni, majd ezt követően október 11-éig még vissza lehet lépni. Az EBU év végéig hozza nyilvánosságra a versenyre jelentkezett országok végleges listáját.

Illusztráció: WRS Facebook-oldala

Dan Cristian Turturică, elnök-vezérigazgató kérésére a SRTv igazgatótanácsa jóváhagyta, hogy kezdeményezzék a szükséges lépések megtételét egy svájci ügyvédi iroda kijelölése érdekében, amely felméri Románia esélyeit az EBU-val folytatott vitás kérdésben, amit az idei fesztiválon történt incidens eredményezett, amikor a szervező semmisnek nyilvánította Románia szavazatait.

Az Eurovíziós szabályok szerint minden vitás kérdést svájci joghatóság alatt kell rendezni.

Az Eurovíziós Dalfesztivált az európai közszolgálati televíziók szövetsége, a European Broadcasting Union szervezi. Az első dalversenyt 1956-ban tartották a svájci Luganóban. Románia 1993 óta vesz részt a megmérettetésen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?