Bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe a Romániát képviselő dal

Bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe a Romániát képviselő WRS a Llámame című dalával.

A román előadó a csütörtök este megtartott második elődöntőben szerepelt, amelyből Belgium, Csehország, Azerbajdzsán, Lengyelország, Finnország, Észtország, Ausztrália, Svédország és Szerbia képviselői jutottak még tovább a telefonos és online szavazás eredményeként.

A szombati fináléban színpadra lépnek még az első elődöntőből továbbjutott énekesek: Svájc, Örményország, Izland, Litvánia, Portugália, Norvégia, Görögország, Ukrajna, a Moldovai Köztársaság és Hollandia képviseletében, továbbá az automatikusan döntőbe jutó öt országot – Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Nagy-Britannia – képviselő versenyzők.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivált az olaszországi Torinóban tartják, szlogenje The sound of beauty (A szépség hangja). A döntőt szombat este rendezik, a TVR 1 és a TVR Internaţional élőben közvetíti 22 órától.

Az Eurovíziós Dalfesztivált az európai közszolgálati televíziók szövetsége, a European Broadcasting Union szervezi. Az első dalversenyt 1956-ban tartották a svájci Luganóban. Románia 1993 óta vesz részt a megmérettetésen.

Fotó: WRS Facebook-oldala

Mint arról korábban beszámoltunk, A WRS nyerte az országos válogató döntőjét még márciusban, a fináléban a következő fellépők szálltak versenybe: 1. Andrei Petruş – Take me, 2. Alex Parker & Bastien – All this love, 3. Gabriel Basco – One night, 4. Vanu – Never give up, 5. Petra – Ireligios, 6. MOISE – Guilty, 7. Cream, Minodora şi Diana Bucşă – România mea, 8. Kyrie Mendél – Hurricane, 9. Dora Gaitanovici – Ana, 10. WRS – Llamame.

Az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatóján versenyzett a marosvásárhelyi Vizi Imre Sparrow című dalával, ám az elődöntőből nem jutott tovább a döntőbe. Vizi Imre fellépése az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjében itt tekinthető meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?