Több műfajban és több nyelven alkotók a nagyváradi Gyújtópontban

Negyedszer találkoztak a magyarországi Fiatal Írok Szövetsége (FISZ) és az Élő Várad Mozgalom tagjai csütörtökön este a nagyváradi Moszkva kávézóban.

A meghirdetetthez képest némileg változott a program, betegség miatt ugyanis két meghívott, a FISZ-es Zilahi Anna és az élő várados Mihók Tamás nem tudott részt venni a beszélgetésen, ám Láng Orsolya és Kemenes Henriette mellett a közönség tagjai is bekapcsolódtak a beszélgetésbe, amelyet Tasnádi-Sáhy Péter, a Várad irodalmi rovatának szerkesztője moderált.A szatmári születésű Láng Orsolya nemcsak ír – Tejszobor című prózakötete 2015-ben, Bordaköz című verseskötete 2016-ban jelent meg –, Budapesten animáció szakon végzett, az animációs film készítésének minden stációját végigjárta a figuratervektől a storyboard- készítésig (képes forgatókönyv), de a képkockákat is maga rajzolja számítógéppel. Több műfajban alkot, illusztrálta már Selyem Zsuzsa könyvét, és Szvoren Edina kötetének török kiadását, nem szívesen választana a különféle alkotási formák között, derült ki. Mihók Tamás – akinek verseit élő várados kollégája, Kemenes Henriette olvasta fel, két nyelven, románul és magyarul író költő, műfordító.

A beszélgetés során szó esett arról, hogy a kisebbségi lét hogyan is értelmezhető, kinek milyen tapasztalatai vannak e téren, van-e igény a beolvasztásra a többség részéről, illetve a felolvasott versek apropóján megfogalmazódott gondolatok is elhangzottak.

Bár az Oberon Kulturális Egyesület szervezésében, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával megvalósult Gyújtópont beszélgetéssorozat lezárult, Gyújtópont+ címmel december 21-én 20 órától a Lokálban spoken word-estre várják az érdeklődőket az Élő Várad szerzői.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?