Dokumentumfilmen dolgozott halála előtt George Michael

A vasárnap elhunyt énekes közösségi oldalain november elején jelent meg egy készülő dokumentumfilm híre. A Freedom című filmet 2017 márciusában tervezték bemutatni.

A George Michael hivatalos Facebook-oldalán közzétett poszt szerint a dokumentumfilmben „hihetetlen, eddig még nem látott archív felvételek” szerepelnek majd.

George Michael hivatalos internetes oldalán szeptember 14-én közzétett bejegyzés szerint a film az énekes második szóló albumának, a Listen Without Prejudice Vol. 1 címűnek az újramegjelentetéséhez kapcsolódik.A bejegyzésből kiderül, hogy a tervek szerint a filmben maga George Michael a narrátor, továbbá megjelenik benne Stevie Wonder, Elton John, Mark Ronson, Mary J Blige, Tony Bennett, Liam Gallagher, James Corden, Ricky Gervais, és az album ikonikus dalához, a the Freedom! ’90-hez készült videoklipben szereplő szupermodellek (Naomi Campbell, Christy Turlington, Cindy Crawford, Tatjana Patitz and Linda Evangelista). A filmet a BAFTA-jelölt Phillip Smith rendezi és az említett album létrejöttének körülményeiről, az énekes és a Sony közötti perről szól, valamint George Michael személyes tragédiájáról, aki akkoriban vesztette el nagy szerelmét, Anselmo Feleppót.

A Freedom! ’90 című dal azért emlékezetes, mert az énekes úgy döntött, hogy egyáltalán nem jelenik meg a videoklipben és meggyőzött néhány híres szupermodellt, hogy szerepeljenek helyette. Az ok: a Faith című szólóalbum sikere után elege lett a kamerákból.

A szupermodellek szerepeltetésének ötlete a Vogue 1990 januári számának címlapjáról származik: Peter Lindbergh fotózta azt a híres címlapfotót, amelyen az öt nő a ’90-es évek új, független nőtípusát jeleníti meg.A koncepció a Vogue-vonalat folytatja: a videóban a nők az aktív szereplők, míg addig többnyire a férfi énekes szerelmének tárgyaként tűntek fel a videoklipekben. A kontrasztos, kékben játszó képi világ David Fincher rendezőnek köszönhető (a Fight Club, a Se7en vagy a Social Network című filmek alkotója), aki korábban Madonna Express Yourself! című dalához rendezett klippel bizonyított.

A videoklip a divatvilágban is nagyot szólt és még mindig hivatkozási pont: 2016-ban a Vogue újraforgatta a videoklipet öt aktuális szupermodellel (Adriana Lima, Joan Smalls, Anna Ewers, Irina Shayk, Taylor Hill), de teljesen más képi világgal, ami sokkal kevésbé hat bátornak, mint az eredeti 1990-ben.

Egyelőre nem tudni, hogy George Michael halála miatt változik-e a terv és bemutatják-e 2017 márciusában a dokumentumfilmet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?