Gurul a Marosvásárhelyi Rádió

Kádár Zoltán, Bálint Örs és Sorin Șchiopu képviseli a Marosvásárhelyi Rádió szerkesztőségét, Borbély Zoltán és Ioan Tătar a műszaki szerkesztőséget a ma induló Gurul a rádió nevet viselő kerékpáros túrán, amit 2001 óta minden évben megszervez a rádió.

Csütörtök reggel Kászonaltízról indultak a kerékpáros rádiósok, hogy népszerűsítsék a Marosvásárhelyi Rádió műsorait, illetve a kerékpáros turizmust – számoltak be idei terveikről az indulás előtt tartott sajtótájékoztatón a rádiós szerkesztők.

Kádár Zoltán, aki Nemes Attilával közösen találta ki a Gurul a rádió elnevezésű biciklis akciót, ismertette a terveiket. Elmondta, az útvonal és a célok nem változnak, vagy csak alig az évek alatt, hiszen a rádió adáskörzete behatárolt, a lényeg, hogy minél több településre és minél több hallgatóhoz lejussanak. Az idén négy közönségtalálkozót szerveznek, kettőt felnőttekkel Parajdon és Farkaslakán és kettőt iskolásokkal Székelyszentléleken, illetve szintén Parajdon. A továbbiak során Hargita, Kovászna, Brassó és Maros megye főleg olyan településeit érintik, amelyeken nem halad át európai út és amelyeket gépkocsival nehezen lehet megközelíteni, vagy pedig elkerüli az autósok figyelmét.

A tervezett útszakasz 550 kilométer hosszú lesz, amit tíz nap alatt tesznek meg – mondta Kádár, aki felidézte azokat a kezdeti időszakokat, amikor még sátorban aludtak és amikor a hallgatók ugyanolyan lelkesedéssel várták őket, akárcsak az utóbbi években. Ásványvízzel, kürtőskaláccsal, bécsi szelettel, pogácsával, ünnepi ebéddel várták őket egy-egy településen, máshol kerékpárosok kísérték be a városba, vagy követték egy darabig a rádiós karavánt.

A napi tudósítások, élő bejelentkezések mellett interjúk, riportok születnek az úton, amiket a rádió rendszeresen műsorára tűz.

Kimaradt?