Hangulatos koncertek sora zárta a Partiumi Magyar Napok csütörtök estéjét

A 15. Partiumi Magyar Napok egyik legfelemelőbb koncertjének bizonyult a Dinu Lipatti Filharmónia szabadtéri fellépése, amelyen több száz komolyzene kedvelő hallhatta Grieg, Lehár, Strauss, Sousa legszebb műveit az új főtéren.

 A zenekart Franz Lamprecht, a filharmónia állandó karmestere vezényelte a tőle megszokott precizitással és alázattal, a közönség pedig meghatódva fogadta Carmen Gurban szoprán énekesnő, az egész teret betöltő tiszta hangját.

A magyar fúziós zene nagymesterei a Ferenczi György és a Rackajam együttes koncertje igazi különlegesség volt a Partiumi Magyar Napokon, többek között megzenésített József Attila, Petőfi Sándor és Gérecz Attila versek is helyet kaptak a repertoárban, zenéjükben keveredtek a magyar népi elemek a rhytem&blues betétekkel, valamint a funky-val és a reggae-vel. Ferenczi György színpadi jelenléte és energikussága feldobta és megmozgatta a jelenlévőket, amelyet a közönség minden dal végén hatalmas nagy tapssal fogadott. A csütörtök estét pedig a Loyal káeurópai blues-rockot játszó bulizenekar zárta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?